Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemska - Urugvaj 20.30

Forlan: Igram samo da sestri priuštim što normalniji život

Diego Forlan
Reuters
06.07.2010.
u 10:21

Starija mu je sestra stradala u prometnoj nesreći i ostala invalid pa je nogomet počeo igrati kako bi joj obitelj mogla platiti operaciju i oporavak. Sada proživljava vrhunac karijere.

Svi su očekivali da će na kraju to biti SP Diega Maradone. I bio je tri tjedna, ali ne zbog nogometa, nego zbog njegova cirkusa, uvreda i teatralnog ponašanja. Nogometno, ovo je SP drugog Diega. Diego Forlan čudesno je odveo Urugvaj do polufinala. Forlan i Suarez su na tragu Urugvaja iz 1930. i 1950. godine kada su "nebeskoplavi" osvajali svjetsko prvenstvo. Dakle, moraju biti okrugle godine.

Dva su prekida dovoljna

– Bit će nam strašno teško bez Suareza. Ali, nitko nije računao da ćemo proći skupinu, da ćemo preživjeti nokaut-fazu. Prvenstvo je pokazalo da je sve moguće – upozorio je izbornik Urugvaja Oscar Tabarez.

U polufinalu će Forlan biti sam. Ali, bude li obrana granitna, bude li vratar opet imao svoj dan, Urugvaju trebaju samo dva-tri prekida. I to može biti dosta kada imate Forlana.

– Ovo je moj SP, igram samo kako bih sestri priuštio što normalniji život – ističe Forlan.

Naime, nogomet je počeo igrati u rodnom Montevideu, a profesionalni nogometaš postao je da bi zaradio novac. I to zbog posebnog razloga: starija sestra mu je stradala u prometnoj nesreći i postala invalid, pa je trebalo skupiti novac za operaciju. I nakon što se probio i 2002. godine potpisao za 7,5 milijuna funti ugovor s Manchester Unitedom, gotovo svi su snovi ispunjeni.

Vuče kao Messi i Robben

Svaki slobodan trenutak znao je iskoristiti kako bi iz Europe odletio do Montevidea. Ali njegova životna misija, skrb o sestri i roditeljima, i čini ga posebnim, velikim. U Manchesteru se nije proslavio. Moralo je proći čak 27 utakmica da postigne prvi gol. Bio je uglavnom pričuva, a Alex Ferguson ga nije mazio.

– Nisam se dobro osjećao u Manchesteru. Žao mi je što nisam bolje igrao, ali nije nam bilo suđeno.

Nogometu se na pravi način vratio u Villarrealu, s kojim je igrao u polufinalu Lige prvaka. Novi korak bio je Atletico. I zapravo danas, u 31. godini, igra najbolje. Srušio je Liverpool, potom i Fulham u finalu Europske lige dvama pogocima. Malo je nogometaša koji tako vuku momčad i odlučuju utakmice. Tako su proljetos igrali Robben, Messi i Rooney dok se nije ozlijedio.

– Kada dođete do polufinala, znači da ste spremni za sve. Nizozemska je napravila čudo svladavši Brazil. Zašto ne bismo i mi – kaže Forlan.

Ključne riječi

Komentara 7

PA
papa
12:35 06.07.2010.

Lakeoswego pa kaj si tak iskompleksiran,Srbi ti stalno u glavi. Imas mali pimpek? Familija ti nekad bila pravoslavna? Daj, idi piskiti pa u krevet na spavanje.

10
101lakeoswego
11:20 06.07.2010.

forlan je div od covjeka, kod njega je familija sve, da je mora i sve dati kaj je zaradio bio bi dao sa veseljem, naravno da je puno zaradio i puno potrosio na familiju, to je primjer kako bi hrvati morali raditi, svoju radost podjelit sa drugima ali i svoju lovu podjelit sa familijom, ne na nacin da niko nista ne radi, i samo ceka kad ce doci cek, njemu su najblize albanic, tamo nema da jedan ima puno drugi nista, kod njih je \"socijala\" tako dugo dok se neko ne odvoji i rece: nikaj vam nedam, u hrvatskoj to izgleda ovak\" se je moje\" i nikaj vam nedam, kaj mene briga za vas, bravo forlan.

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
12:36 06.07.2010.

Diego forlan = ljudina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije