Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protivnik Dinama

Fola Esch - 2008. ušli u prvu ligu, nikad nisu pobijedili u Europi!

dinamo-ludogorec (1)
Marko Lukunić, Marko Prpić/Pixsell
24.06.2013.
u 13:04

Najpoznatiji igrač koji je za taj klub igrao je Marokanac Mustapha Hadji, a danas za njega igra njegov sin Samir

Nogometaši Dinama u drugom pretkolu Lige prvaka igrat će protiv Fola Escha. Riječ je o momčadi koja je prošle sezone tijesno, s četiri boda ispred Dudelangea, osvojila naslov prvaka svoje zemlje i tako izborila nastup u kvalifikacijama Lige prvaka.

Fola Esch osnovan je 1906. godine, igra na stadionu koji prima nešto više od 3000 ljudi. Najbolji igrač im je Stefano Bensi, koji je prošle sezone zabio čak 20 golova. Spomenimo da cijela momčad Fola Escha na Transfermarktu vrijedi 1,770.000 eura, a prošle sezone bio je prvak Luksemburga prvi put nakon 83 godine.

Luksemburški prvak nikada u povijesti nije pobijedio u europskoj utakmici, ali tek je dvaput igrao u Europi. U Kupu pobjednika kupova 1973. poražen je od bugarskog Beroea s ukupnih 1:11, a prije dvije godine u prvom kolu ispao su od Elfsborga s ukupnih 5:1, ali uspio je izboriti remi 1:1 na svom terenu.

Najpoznatiji igrač koji je za njega igrao je Marokanac Mustapha Hadji, a danas za njega igra njegov sin Samir. Upravo je na krilima Hadjija klub 2008. godine ušao u prvu ligu, prvi put nakon 1955. godine.

>>Dinamo izvukao luksemburški Fola Esch u drugom pretkolu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije