Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cedevita s budućnosti

Florence treneru mailom javio da ne ide u Beograd i da napušta Zadar

08.03.2015., Sportski centar Visnjik, Zadar - 24. kolo ABA lige, KK Zadar - KK Cedevita.  James Brian Florence,  Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
15.03.2015.
u 13:55

Pobijedi li Budućnost, Cedevita još uvijek može biti druga, ali uz uvjet da đetići u zadnjem kolu izgube i od Partizana.

Dvadeset i peto kolo ABA lige, pretposljednje u ligaškom dijelu natjecanja, hrvatskim klubovima donosi važne sudare. Cedeviti za konačni plasman, a Zadru i Ciboni za završni dojam.

Najteže će biti Zadru koji danas gostuje kod Partizana (17 sati), i to bez vrlo važnog igrača. Naime, na klupski autobus za Beograd nije došao Amerikanac James Florence, a da će to napraviti, najavio je večer prije u elektroničkoj pošti poslanoj treneru Anti Nazoru koji nam je kazao:

– Javio sam to sportskom direktoru Branku Skroči uz prijedlog da suspendira igrača. Nažalost, Florence ima uvjete za raskid ugovora i on će ići u tom smjeru. Štoviše, čujem da se već dogovara s jednim turskim klubom.

Ako treba, i s juniorima ćemo

A taj klub je Ankara, što pak znači da će Zadar biti slabiji i u hrvatskom prvenstvu.

– Ja ne smijem padati u nikakav defetizam i završit ću sezonu, makar s juniorima. Što se pak tiče Florencea, on se u posljednje vrijeme jako čudno ponašao. Još od one utakmice u Ćosićevu kupu sa Zagrebom nije kvalitetno trenirao, a osim poluvremena protiv Cedevite u finalu Kupa nije ni dobro igrao. On nam je ove sezone u puno situacija pomogao, no onda su počele kalkulacije, primjetan je bio utjecaj agenata, proradilo je nezadovoljstvo zbog neisplate plaća pa se to osjetilo i na terenu. Bolje i da je otišao nego da je nastavio raditi ovako kako je radio u posljednja dva mjeseca.

Nazorov mentor i kolega Jasmin Repeša takvih problema nema. Uostalom, Cedevitin trener i sam priznaje:

– Raditi u ovakvom klubu san je svakog trenera, no koliko god je teško živjeti i raditi u neimaštini, nije lako raditi ni ako oko sebe imaš one koji nemaju jer se tako stvara animozitet spram tebe. Je li vama prirodno da Zadar protiv Cedevite ima više navijača nego protiv Partizana i Zvezde. Da su to samo sportski motivi, bio bi to kompliment.

Barać i Pilepić su virozni

Cedevita će danas ugostiti najjaču Budućnost (17) u posljednjih desetak godina. U odnosu na podgoričku utakmicu koju je Cedevita dobila (80:70), đetići su jači za vrhunskog timskog igrača Ivana Paunića i vrlo aktivnu četvorku Borisa Savovića.

– Moramo zatvoriti njihov napadački skok te igru razigravača Cooka po dubini. No ne znam hoćemo li biti kompletni jer Barać i Pilepić imaju temperaturu – ističe Repeša.

>>Mjerilo uspjeha za Cedevitu nije Zadar, nego jaka Budućnost

Komentara 3

MA
MagnusJohnson
14:38 15.03.2015.

Ma zamisli to, Florence se usudio naljutiti što mjesecima nije dobio plaću, pa su se Zadrani našli uvrijeđeni i još k tome tražiti suspenziju. Tipičan hrvatski način, goni čovjeka dok ide, ne moraš mu davati plaću, ali od njega se mora očekivati da i dalje motivirano i bez prigovora odrađuje svoje obveze. Nesrećom za Zadar, Florence nije Hrvat i nije zatočen u ovdašnjoj lakrdiji od društva.

MI
millwall
15:26 15.03.2015.

Pa kako vas nije sram, čovjek nije primio niti jednu plaću od ljeta i sad bi ga još suspendirali. Ne znam samo zašto stranci uopće više dolaze u Zadar ili Cibonu.

MI
millwall
15:26 15.03.2015.

Pa kako vas nije sram, čovjek nije primio niti jednu plaću od ljeta i sad bi ga još suspendirali. Ne znam samo zašto stranci uopće više dolaze u Zadar ili Cibonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije