Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Finci lako, Selänne novi rekorder

Finska Njemačka
AFP
20.02.2010.
u 10:40

Hokejaši Finske s lakoćom su pobijedili Njemačku 5:0 u 2. kolu skupine C na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, a Teemu Selänne postavio je novi rekord.

Naime, 39-godišnji desnokrilni napadač NHL momčadi Anaheim Mighty Ducksa, kojem su ovo pete Olimpijske igre, asistirao je za gol Kimma Timonena u drugoj trećini koji je Finskoj donio prednost 3:0 i tako došao do ukupno svog rekordnog 37. olimpijskog poena (20 golova i 17 asistencija).

Prethodno je Selanne dijelio rekord s Kanađaninom Harryjem Watsonom, te velikanima nekadašnjeg Sovjetskog saveza i Čehoslovačke Valerijom Karlamovim i Vlastimilom Bubnikom.

Protiv Njemačke je najbolji finski strijelac bio Timonen s dva postignuta gola, dok su se u strijelce upisali i Tuomo Ruutu, Jarkko Ruutu i Joni Pitkänen. Četiri od pet golova Finci su zabili s igračem više, a vratar Nicklas Bäckström je u svom olimpijskom debiju sačuvao netaknutu mrežu obranivši 24 udarca prema vratima.

Finska na Igrama u Vancouveru traži svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju u povijesti, a u nedjelju će protiv velikih rivala Šveđana, od kojih je izgubila finale u Torinu 2006. godine (2:3) tražiti pobjedu za prvo mjesto u supini.

ZOI, hokej, 2. kolo, skupina C:

Finska - Njemačka 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Švedska - Bjelorusija 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Redoslijed: 1. Finska 6, 2. Švedska 6, 3. Njemačka 0, 4. Bjelorusija 0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije