Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOIGRAVANJE

Financijske mogućnosti su skromne, ali medvjedi se idu boriti sa žapcima

09.04.2021.
u 15:01

Medveščakovi igrači uglavnom su studenti, klub im stoga izlazi u susret pa treniraju jednom dnevno, a i nagrade su simbolične. Stipendije su u rasponu od 1750 do 3000 kuna, s tim da je onih prvih puno više, a ove druge gotovo su iznimka

Zagreb je posjetio visoki Finin dužnosnik, dopredsjednik dr. Hussain Al Musallam, Kuvajćanin koji je ujedno i predsjednik Azijskog olimpijskog odbora (razgovarao je s čelnim ljudima HVS-a Drnasinom i Bukićem), ali oči vaterpolskog Zagreba uprte su u četvrtfinale doigravanja za hrvatskog prvaka i dvoboj između Medveščaka i Mladosti. Prva se utakmica igra večeras u 19.45 sati na bazenu na Sveticama, pa iako velike neizvjesnosti oko polufinalista nema, zgodno je malo podsjetiti se na činjenicu da u Gradu podno Sljemena osim Mladosti imamo još jedan klub s bogatom tradicijom – Medveščak.

Iako su im financijske mogućnosti skromne, medvjedi ove sezone dobro guraju, uoči doigravanja osvojili su prvo mjesto u ligi za ostanak, što znači da su sedma momčad u prvenstvu. Iza sebe su ostavili POŠK i KPK koji ima više novca pa im je uoči početka sezone preoteo trojicu igrača.

– To je naša realnost, ne možemo se s većinom ostalih naših klubova natjecati u novčanom nagrađivanju igrača. Ali stabilizirali smo klub, praktično smo zatvorili predstečajnu nagodbu, ostaje nam još jedna godina. Naš godišnji budžet iznosi oko 750.000 kuna, a od toga od Grada dobijemo jedva oko 300.000. Ostatak nam, na žalost, ne pokrivaju sponzori, barem ne oni veliki, ali snalazimo se, dobar dio prihoda donose nam članarine igrača u mlađim selekcijama – kaže predsjednik kluba sa Šalate Zoran Curiš.

Medveščakovi igrači uglavnom su studenti, klub im stoga izlazi u susret pa treniraju jednom dnevno, a i nagrade su simbolične. Stipendije su u rasponu od 1750 do 3000 kuna, s tim da je onih prvih puno više, a ove druge gotovo su iznimka.

– Meni je žao što smo iz Mladosti dobili samo jednog igrača, to je Jerko Anzulović. Nisu nam prepustili nijednog juniora, a mislim da bi njima igranje za Medveščak bila dobra škola. Malo bolja suradnja između Save i Šalate ne bi škodila, mi smo spremni za razgovor – kaže Curiš, igračka i trenerska legenda Medveščaka. Igrao je i za Mladost i znamo da su mu oba zagrebačka vaterpolska kluba u srcu.

A na upit kakvi su izgledi medvjeda u sučeljavanju sa žapcima, pomalo je ironično odgovorio:

– Izgledi su nam da takvi da nemamo izgleda. Treba biti realan, razlika u kvaliteti je velika. Dvije godine nismo bili u doigravanju i mi smo zadovoljni da smo se sad izborili za četvrtfinale. Nama je cilj u naknadnom razigravanju za pozicije od petog do osmog mjesta zadržati to sedmo mjesto, mislim da bi to bio lijep uspjeh. A što se utakmica s mladostašima tiče, nastojat ćemo pružiti maksimum i što skuplje prodati svoju kožu – najavio je Curiš.

Šteta je da zagrebački ljubitelji vaterpola neće moći pogledati svoje žapce i medeke, ali situacija je takva, pandemija koronavirusa ponovno se zahuktala. To naravno donosi i puno problema prvenstvu, raspored se često mora korigirati. Tako zasad znamo sudionike još samo jedne četvrtfinalne utakmice, to su splitski POŠK i dubrovački Jug, a i ona je odgođena za nekoliko dana, pa će se odigrati u utorak u 18 sati, i to u Dubrovniku. Poškovci su pristali da se obje utakmice odigraju u Gružu i tako izašli u susret jugašima koje očekuje još jedna runda Lige prvaka.

A večeras će se odigrati i dvije odgođene utakmice ligaškog dijela prvenstva: KPK – Galeb MR (20) i Solaris – Mornar (19). •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije