Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 21. do 27. studenoga

Finalni turnir Davis Cupa u Malagi ove i sljedeće godine

Ruska teniska reprezentacija treći put u svojoj povijesti osvojila je Davis Cup, dok je Hrvatska u svom četvrtom finalu upisala drugi poraz
Sanjin Strukic/PIXSELL
13.04.2022.
u 14:15

Proces kandidature za domaćinstvo otvoren je do 21. travnja, a javiti se može bilo koja od preostalih 13 država čije su reprezentacije izborile nastup, a među kojima je i prošlogodišnji finalist Hrvatska.

Malaga je izabrana za domaćina završnog turnira Davis Cupa 2022. i 2023., priopćili su u srijedu iz Međunarodne teniske federacije (ITF) i tvrtke Kosmos Tennis koje je otkupilo prava na organizaciju elitnog momčadskog teniskog natjecanja. 

Malaga je prvotno trebala biti domaćin jedne od skupina grupne faze Finala Davis Cupa od 14. do 18. rujna, ali je prezentacija ovog andaluzijskog grada oduševila čelnike Kosmos Tennisa koji su odlučili na dvogodišnje razdoblje dodijeliti Malagi domaćinstvo završne, nokaut faze Davis Cupa.

Ovogodišnji finalni turnir bit će održan od 21. do 27. studenoga u sportskoj dvorani "Jose Maria Martin Carpena", za koji će se kvalificirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina grupnog dijela, kojem će domaćini biti Bologna, Glasgow, Hamburg i grad koji će zamijeniti Malagu u toj ulozi.

Proces kandidature za domaćinstvo otvoren je do 21. travnja, a javiti se može bilo koja od preostalih 13 država čije su reprezentacije izborile nastup, a među kojima je i prošlogodišnji finalist Hrvatska.

Ostali potencijalni domaćini su: Australija, Argentina, Belgija, Francuska, Južna Koreja, Kanada, Kazahstan, Nizozemska, SAD, Srbija, Španjolska i Švedska.

Ime posljednjeg, četvrtog domaćina grupne faze bit će otkriveno uoči ždrijeba koji će biti održan u Malagi 26. travnja, s početkom u 13.15 sati.

Svi mečevi grupne i nokaut faze bit će igrani u dvoranskim uvjetima i na tvrdoj podlozi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije