Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Finalistima od saveza kao nagrada za uspjeh – "stečaj oko vrata"

'sport, 20.12.2009., varazdin, odbojkaski klub varazdin izgubio je u finalnoj utakmici hrvatskog kupa od mladosti iz zagreba Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
22.12.2009.
u 08:33

Da odmah, na početku riješimo svaku nedoumicu vezanu uz naslov ovog teksta. Zbog nagomilanih dugova Hrvatski odbojkaški savez od svibnja ove godine nalazi se u stečaju, stoga je na poleđini medalja u potpisu stajalo "HOS u stečaju".

No taj potpis na ironičan način oslikava trenutačni rejting odbojke u hrvatskom sportskom okružju. Tako, primjerice, finale završnice Kupa Hrvatske, utakmica Varaždina i Mladosti, nije bio dovoljan razlog da se na tribinama pojavi ni bivši predsjednik saveza Zdeslav Barač. U subotu na polufinalnim utakmicama ukazala se tek stečajna upraviteljica Marija Vujčić-Turkulin.

Svu turobnost hrvatske odbojke najbolje je opisao trener Mladosti Rade Malević.

– Drago mi je da se završnica igrala u Varaždinu. Ovo je možda još jedini kutak Hrvatske u kojem postoji zanimanje za odbojku, u kojem odbojka uistinu živi.

Zasluge za to idu navijačima. Došlo ih je petstotinjak i ponovno su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu u Graberju te su glasnim navijanjem stvorili sjajnu atmosferu, dostojnu finala – rekao je trener Malević.

Ostali koji su trebali biti na tribini, a nisu, imaju za čime žaliti. Klubovi Varaždin i Mladost prikazali su sjajnu odbojku. Visokim ritmom, sjajnim napadima i atraktivnim blokovima te su dvije momčadi opravdale ulogu najboljih domaćih klubova ovog trenutka. U odlučujućim trenucima utakmice Mladost je imala i više sreće, pa je u konačnici sasvim zasluženo pobijedila sa 3:0 (25:23, 25:19, 25:20).

Šime Vulin u Varaždinu

– Nisam sretan raspletom meča, ali treba biti objektivan i priznati da je ovog trenutka Mladost bolja momčad, upravo za tih nekoliko poena. Mi iza sebe imamo tek dva i pol mjeseca zajedničkog treninga. Moramo raditi na pogreškama i pripremati se za završnicu prvenstva – rekao je trener Varaždina, Miroslav Aksentijević.

Hendikep Varaždina bile su ozljede Jošića i Santosa.

Trener Miroslav Aksentijević za drugi dio sezone moći će računati na još jednog iskusnog igrača. Ugovor s Varaždinom potpisao je Šime Vulin, dosadašnji član Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije