Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na ledu

Finale prije finala: 12 hokejaša SAD-a čeka osvetu za Vancouver

Rusija - SAD, hokej, Zoi Soči
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.02.2014.
u 09:15

– Taj me poraz još boli, danas ćemo imati priliku za osvetu – kaže napadač SAD-a Zach Parisé

Reprizu finala olimpijskog hokejaškog turnira iz Vanco-uvera između Kanade i SAD-a ovaj ćemo put gledati u polufinalu. Dvije sjeverno-američke reprezentacije nasuprot jedna drugoj stat će u Boljšoj Areni u Sočiju danas u 18 sati. U finalu OI 2010. Kanađani su slavili zlatnim golom Sidneya Crosbyja u sedmoj minuti produžetka. A baš se i večeras najviše očekuje od Crosbyja, koji je ostao veliki dužnik, jer nakon četiri utakmice u Sočiju još uvijek nije zabio gol.

Zanimljivo, za SAD će nastupiti čak 12 hokejaša koji su izgubili finale protiv Kanađana u Vancouveru.

– Taj me poraz još boli, danas ćemo imati priliku za osvetu – kaže napadač SAD-a Zach Parisé.

Napadač Kanade Jonathan Toews je pak dodao:

– Šteta što se dvije najbolje reprezentacije susreću u polufinalu, no naš cilj je zlatna medalja, pa ionako moramo pobijediti najbolje.

Današnji polufinale napeto će pratiti i igrači Medveščaka, jer 16 ih je iz Kanade, a devetorica iz SAD-a.

U drugom polufinalu (13 sati) vodit će se skandinavska bitka između Švedske i Finske. Aktualni svjetski prvak Švedska je favorit, no najiskusniji igrač na turniru, 43-godišnji Finac Timmu Selanne poručuje:

- Želim se oprostiti od reprezentacije finalom Olimpijskih igara, a nema ljepše nego pobijediti najveće rivale. Kada sam bio klinac uvijek sam zamišljao kako zabijam gol na Olimpijskim igrama protiv Švedske. Danas se to može i ostvariti – poručio je Selanne, inače i rekorder po broju golova na OI (22 gola i 19 asistencija).

Dok četiri zemlje sanjaju hokejaško zlato, Rusi tuguju. Izbornik Biljaletdinov navodno je već bivši, a trebao bi ga naslijediti Oleg Znarok, trener koji je vodio moskovski Dinamo do naslova posljednje dvije sezone u KHL-u.

>> Rusi u šoku! Finska ih izbacila u četvrtfinalu

Ključne riječi

Komentara 4

FU
FULL
11:18 21.02.2014.

Danas će se odigrati dvije odlične utakmice s dva različita pristupa igri: u dvoboju Švedske i Finske, prednost dajem Šveđanima zbog njihovog čvršćeg i racionalnijeg pristupa i što je jako bitno, kod bilo kojeg negativnog kretanja rezultata za njih ne odustaju od svog načina igre jer vjeruju u sebe da su na pravom putu u konačnu pobjedu. Šveđani su viši i snažniji, dok je kod Finaca obrnuta situacija, da li će Finska elastičnost u igri donijeti za njih povoljniji i odlučujući rezultat to će se vidjeti? Tehničke i trenerske komunikacije s igračima ovaj će susret biti puno interesantnije za gledati za razliku od drugog. Bez obzira što do sad kanadski napadači nisu bili efikasniji od bekova, moglo bi se lako dogoditi večeras obrnuta situacija u njihovu prednost, mala prednost je na strani Kanade bez obzira na veliko "mučenje" protiv Latvije za koje su sami krivi. Finale: Kanada-Švedska, Možda?

FU
FULL
11:39 21.02.2014.

Rusi su na ovom turniru napravili jednu veliku pogrešku što su igrali na ljepotu hokeja za publiku u dvorani i navijače i to im se na žalost "obilo o glavu", trebali su više igrati, na rezultat. U ljepoti i pozitivnoj realizaciji u golu, prolazilo je vrijeme na svakoj utakmici koje se nije moglo nadoknaditi kroz jake individualce i njihove realizacije jer protiv sebe imali i jako dobre golmane i obrane protiv kojih su igrali, tako da se nije sve dobro posložilo za njih, na žalost. Drugi je problem bio, psihička presija oko osvajanja olimpijskog zlata i taj pritisak (možda) nisu uspjeli svladati. Treće, trener je malo koristio igrače iz drugog plana (bez obzira na brojne kombinacije u petorkama) s malom minutažom i nisu se stigli "zagrijati" i pokazati svoje znanje. Ruski izbornik je iskusan i dobar trener, kao i cijela Ruska trenerska škola, začudio sam se njegovim odabirom (valjda su imali valjani razlog?), ali "stari i mrtvački lisac" Oleg Zarok bi bio puno bolji odabir, možda? se ne bi dogodilo što jest pod njegovim vodstvom?; sad je lako biti "general poslije bitke" ali stojim kod te misli. Strani trener; možda zbog zvijezda i pojma "mojih i tvojih igrača"?, ali strana filozofija bi više unijela problema nego koristi jer Reprezentacija nije hokejaški klub!?

FU
FULL
15:33 21.02.2014.

Nemogućnost razbijanja Švedske obrane na plavoj liniji od Finskog napada je odnijelo pobjedu u korist Švedske. Finski golman je "nasjeo" na lažnjak kod prvog gola i to je bilo presudno za konačni rezultat, na žalost nije mogao "nešto znati", da li će napadač pucati ili proigrati svog igrača? Dobra utakmica, druga će na oko biti atraktivnija s različitim pristupom igri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije