Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTWERPEN PRVAK nakon 66 godina

Finale belgijske lige završilo je dramom kakva vjerojatno nikad nije zabilježena, teško je prepričati...

Antwerpen: Doigravanje Jupiler Pro lige između Royal Antwerp FC RAFC i Royale Union Saint-Gilloisea
Foto: GOYVAERTS
1/4
VL
Autor
hina
04.06.2023.
u 22:43

Krajnje dramatičan bio je kraj belgijskog nogometnog prvenstva gdje su tri momčadi jurile naslov prvaka, a na kraju je najviše sreće imao Antwerpen koji je postao prvak Belgije po peti put u povijesti, prvi put nakon sezone 1956./57.

Prije posljednjeg kola Lige za prvaka tri su momčadi imale šanse postati prvakom, Union St. Gilloise, Antwerpen i Genk. U najboljoj poziciji je bio St. Gilloise jer je igrao domaću utakmicu protiv Club Bruggea koji nije mogao naprijed sa svog četvrtog mjesta.

I imao je Union St. Gilloise vodstvo 1-0 sve do 89. minute kada je na tom susretu krenuo nevjerojatan obrat koji je okončan pobjedom Club Bruggea od 3-1.

S obzirom na takav rezultat šanse su se otvarale Genku i Antwerpenu koji su igrali međusobno. Genku je za naslov prvaka trebala pobjeda, a Antwerpenu bod. Genk je vodio 2-1 do 94. minute, a tada je Antwerpen došao do zlatnog pogotka vrijednog naslova prvaka. Zabio ga je 34-godišnji, donedavni belgijski reprezentativac, Toby Alderweireld.

Ukratko, u 89. minuti prvak je bio Union St. Gilloise, u 91. Genk, a u 94. Antwerpen.

Na kraju je Antwerpen skupio 47 bodova, bod više od spomenutog dvojca. Kao drugi će Genk u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok je Union St. Gilloise pao na treću poziciju.

>> VIDEO: Luka Modrić dobiva jedno od najvećih priznanja u karijeri? Čeka se potvrda velike vijesti iz Reala

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije