Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marjanović raskrilio zastavu Republike Srpske

Prvak iz Srbije Stošić: Uz savjete Cro Copa i Drviša i sam sam sebe iznenadio

Filip Pejić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/23
18.12.2016.
u 08:16

Gradonačelnik Bandić predao je pojas prvaka Banjalučaninu Marjanoviću koji je u ringu raskrilio zastavu Republike Srpske pa je, za svoju pobjedu, zaradio zvižduke

Pred oko 4500 gledatelja u Areni Zagreb održano je 27. izdanje FFC-ova borilačkog serijala. Nazočni su mogli uživati u sjajnoj produkciji koja je nadvisila kvalitetu izvedbi boraca čije su se borbe protegnule sve do jedan sat i 20 minuta iza ponoći.

No, bilo je i uzbudljivih okršaja u ringu, posebice u slobodnoj borbi, a u kikboks dijelu programa, bez iti jednog nokauta, najviše je pružio 23-godišnji vatrogasac iz Pule Andy Vrtačić. On je pristao uskočiti umjesto Ukrajinca Žuravljeva, samo 48 sati prije borbe, koju je završio iznad svih očekivanja - pobjedom. A uz, prilično, drzak stil borbe, pobijedio je favorita, prvaka Superkombat organizacije Surinamca Brunswijka.

Zagrepčanin Mladen Brestovac obranio je naslov u teškoj kategoriji pobijedivši nezgodnog, za glavu nižeg, Francuza Lentiea. Štoviše, Mladen se u jednom trenutku našao i na podu, nakon jednog širokog krošea:

- On je borac nezgodna stila, a u jednom trenutku trener mu je doviknuo da radi shotokan karate, pa nisam mogao vjerovato što čujem. Nakon nokdauna, htio sam mu glavu otkinuti, no i to što sam učinio bilo je dovoljno za pobjedu

Osim pljeska, bilo je zvižduka, a oni su krenuli kada su se u ringu našli banjalučki borac Denis Marjanović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je prvaku dodijelio njegov pojas i odmah potom napustio Arenu. Možda je Bandić otišao u uvjerenju da su gledatelji njemu zviždali, no to je ipak bilo na račun srpskog borca jer je u ringu izvjesio zastavu Republike Srpske.

Najglasniju podršku od svih zagrebačkih boraca imao je Filip Pejić. Navijači iz njegove Dubrave nisu zakazali, no on se borio prilično oprezno, ali s razlogom. Objasnio je to nakon što je u prvoj borbi programa slobodne borbe pobijedio Engleza Bruma i uspješno obranio svoj pojas prvaka (66 kg).

- Već u početku prve runde primio sam težak udarac u nogu i to me boljelo do kraja borbe, no ovaj put sam pokazao da sam jak u glavi i da idem do kraja. Osim toga, isprao sam i gorak okus kojeg sam osjetio u ovoj istoj dvorani, kada sam izgubio UFC meč i to protiv slabijeg protivnika od ovoga.

Nokaut ishod jednog okršaja dočekali smo tek u sedmoj borbi večeri kada je Luka Jelčić (70 kg), Zagrepčanin s dublinskom adresom, nakon samo minute i 25 sekundi, prisilio suca u ringu da prekine masakr nad Talijanom Belluardom. Doduše, prvo se Luka našao u neugodnoj situaciji, Talijan je bio u prilici da ga uguši, ali se naš borac vješto izvukao i u toj kretnji završio na suparnikovim prsima.

- Uzdrmao sam ga s laktom i on je zijevnuo kao žaba. Rekao sam i prije da on nema srce prvaka, a pričao je tako puno prije borbe. Tim mi je bilo slađe stajati iznad njegova slomljena tijela - kazao je Jelčić.

Brzinski je završio i nastup Ivice Truščeka (77 kg), ali na njegovu štetu. Izgubio je od Roberta Soldića (BiH) nakon samo 107 sekundi čemu je pripomogao i sudac u ringu Grant Waterman koji je požurio s odlukom o prekidu borbe. Nakon jednog udarca Trušček se sklupčao, licem prema podu, no nije to bila nokaut situacija.

- Sucu zamjeram što je tako brzo prekinuo borbu, što još nije pustio, jer u toj situaciji rijetko tko doživi nokaut. Sebi pak zamjeram što nisam brže reagirao i što se nisam počeo izvlačiti, no nakratko sam zablokirao – pričao je razočarani Trušček.

A prilično razočaran, i natučen, borilište je napustio i Dubrovčanin Maro Perak koji je također izgubio prekidom i to od Amerikanca Jeremyja Kimballa. U prvoj rundi Perak je bio aktivniji, druga je bila obostrano pasivna, no Dubrovčanin se poprilično izmorio u brojnim pokušajima rušenja snažnog Amerikanca da je u trećoj dionici ostao bez gasa.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

No, zato se to nije dogodilo srpskom teškašu Darku Stošiću koji je obranio naslov prvaka FFC-a protiv bivšeg prvaka Diona Staringa. Nizozemac je prije borbe govorio da je on Stošiću samo posudio pojas na nekoliko mjeseci i da je vrijeme da mu ga vrati, no čini se da je vrijeme da 38-godišnji Staring polako počne razmišljati o borilačkoj mirovini.

- Jako su mi pomogli sparinzi s Cro Copom, ali i savjeti hrvatske boksačke legende Stipe Drviša koji mi je bio u kutu. Uz sve to i sam sam sebe iznenadio – kazivao je Stošić koji se nada i FFC priredbi u Srbiji.

Tehnički ponajbolje izvedbe bili su nastupi Slovenca Same Petjea (kikboks) i Amerikanca Davida Mitchella (slobodna borba) koji je pokazao veliku tehničku spretnost u parteru. Ponajbolji pojedinačni udarac izveo je pulski kikboksač Ivan Bilić protiv Gruzijca Bazanova kojem je sudac brojao nakon sjajno desnog direkta.

REZULTATI FFC-a 27: KIKBOKS: 70 kg: Petje (Slovenija) – Movsisjan (Češka) 2:0, 77 kg: Bilić (Hrvatska) – Bazanov (Gruzija) 3:0, 85 kg: Marjanović (BiH) – Wimmer 3:0, 95 kg: Vrtačić (Hrvatska) – Brunswijk (Surinam) 3:0, teška: Brestovac (Hrvatska) – Lentie (Francuska) 3:0.

SLOBODNA BORBA: 66 kg: Pejić (Hrvatska) – Brum (Engleska) 3:0, 70 kg: Jelčić (Hrvatska) – Belluardo (Italija) 3:0 (KO1), 77 kg: Soldić (BiH) – Trušček (Hrvatska) 3:0 (prekid u drugoj, gušenje), 84 kg: Mitchell (SAD) – Manzolo (Estonija) 3:0 (prekid u trećoj, gušenje), 93 kg: Kimball (SAD) – Perak (Hrvatska) 3:0 (prekid u trećoj, udarci u parteru), teška: Stošić (Srbija) – Staring (Nizozemska) 3:0.

Komentara 39

KU
kupatilo
09:36 18.12.2016.

Pa nije Stošic razvio zastavu Republike Srpske nego Marjanovic a nepismenjaci jedva cekaju da skoce na Mirka.Voliobi da ovaj sto to pise i sam stane pred Mirka pamu to rekne.Toje sport a ne politika a inace osobno mu nija nebi pomogao al cjenim Mirkov rad i moral.

AU
audiat
12:46 18.12.2016.

Svugdje politika.Ta zastava BiH trebala bi da ima obiljezija sva tri naroda koji zive u BiH.Ali posto se u BiH ne mogu oko nicega dogovoriti,dolazi do ovoga da se istice entitetska zastava koja toboze predstavlja srpski narod u BiH a ne drzave iz Koje sportas dolazi.

KE
kenjalo
03:13 18.12.2016.

trenutno ufc fights u Sacramento California par dobri borbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije