Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna ocjena 15.900

Filip Ude osvojio Moskvu s hrvatskim rekordom!

14.09.2013., Osijek - Prvi finalni dan na 5. izdanju Svjetskog kupa u gimnastici Grand prix Osijek Zito Challenge Cup. Filip Ude.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorović/Pixsell
17.12.2014.
u 19:30

Otkazao finale: Filip je izborio i finale na tlu, ali nije vježbao da bi se fokusirao na konja.

Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je prvo mjesto u vježbi na konju s hvataljkama na Kupu Mihaila Voronjina u Moskvi.

Izveo je vježbu sa startnom ocjenom 6.7 i na kraju dobio velikih 15.900 bodova. Do sada je najveću ocjenu imao sa Svjetskog kupa u Tianjinu 2008. godine kada je dobio 15.825 bodova. Filip je izborio i finale na tlu, no otkazao je nastup kako bi se što bolje fokusirao na vježbu na konju s hvataljkama.

– Ovo je moj osobni i hrvatski rekord. Nakon šest dugih godina napokon sam ga uspio srušiti. Lijepo je završiti sezonu s nacionalnim rekordom i još k tome pobjedom. Idemo lagano prema toj magičnoj ocjeni od 16.000. To je veliki plan za sljedeću sezonu. Naravno, cilj je osvojiti zlato na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a onda 2016. i olimpijsko zlato. Poslije Svjetskog prvenstva u Kini nisam se puno odmarao, odmah sam počeo raditi višeboj i pojačavati vježbu na konju da sve stignem. Ova pobjeda dala mi je još više samopouzdanja i potvrdu da sam na dobrom putu. Za glavu je jako važno zatvoriti sezonu pobjedom – poručio je iz Moskve Filip Ude koji je tako sjajno završio ovu sezonu u kojoj je postao i svjetski viceprvak, također na konju s hvataljkama do srebra je stigao u kineskom Nanningu.

U toj je disciplini na Olimpijskim igrama u Pekingu također osvojio srebrno odličje.

Sljedeći ciljevi su mu 'zlatni', pokušat će u 2015. osvojiti zlatna odličja na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a onda 2016. i zlato na Olimpijskim igrama. A možda dođe i do magične ocjene 16.000. Očito je na dobrom putu.

>>Filip Ude - Kako je u Nedelišću stvaran šampion

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije