Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"OKRŠAJ" PRVAKA

Filip upozorio Valenta: Zovi Hitnu, pripremi boce s kisikom

Hrgović Sinković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
22.09.2015.
u 23:35

- Ja ću njemu prirediti kupanje u Jarunu, jer još nitko tko je prvi put ušao u čamac nije u njemu i ostao - najavio je Sinković

U jednom zagrebačkom ringu, suočili su se jedan europski i jedan svjetski prvak. Lošije je prošao svjetski prvak, no ne zato što je on šampion sumnjive vrijednosti, već zato što boks uopće nije njegov sport. Naime, Valent Sinković svjetski je veslački prvak (u dvojcu na pariće), a on se kao takav, bez vesla u ruci, usudio ući u ring aktualnom boksačkom prvaku Europe Filipu Hrgoviću.

Valent i Filip sprijateljili su se 2010. tijekom novačenja za Hrvatsku vojsku u Požegi, a starijem bratu Sinkoviću konačno se ispunila želja da se okuša i u boksu.

- Poželio sam da mi najbolji u Europi, uskoro i najbolji na svijetu, pokaže sve udarce.

A Filip je to učinio vrlo metodično, poput kakvog vrsnog trenera. S fokuserima na rukama objasnio je Valentu kako se izvode direkti, krošei i aperkati, kako se kombinacije udaraca, kako se čuva brada, kako se rade eskivaže, kako se na šakama mota bandaža...

- Ja sam njemu poklonio majicu Sinković Brothers, a on meni bandaže. Ako me na cesti netko napadne reći ću mu da pričeka časak dok ne stavim Hrgovićeve bandaže.

Nakon što je odgledao dvije runde njihova sparinga, Hrgovićev trener Leonard Pijetraj posavjetovao je Sinkovića:

- Valente, imam savjet za tebe. Ako se na ulici ili u kakvom baru nađeš u škakljivoj situaciji, probaj to riješiti na psihu, nemoj se tući.

Dok mu je objašnjavao udarce i boksački gard, Hrgović se stalno šalio:

- Ovakav gard ti jamči dugo i neometano spavanje.

Nakon dvije runde treninga, uslijedile su dvije runde sparinga za vrijeme kojih se Hrgović samo branio, a jedno je vrijeme i držao ruke na leđima. Prije no što je "meč" počeo, Hrga je upozorio novinare:

- Pozovite Hitnu, neka bude spremna. Pripremite boce s kisikom.

Tijekom tih šest minuta, od preko 100-tinjak Valentovih udaraca, samo je jedan pogodio cilj. Desnim direktom pogodio je Filipa u lijevi obraz.

- Kad sam ga nakon brojnih promašaja konačno pogodio nije niti trepnuo. Znao sam da ću ispasti smiješan čak i kada Filip bude držao ruke iza leđa, jer jako dobro eskivira i znalački čuva glavu dizanjem ramena. Osim toga, ja kao da sam imao neku blokadu. Nisam mogao prihvatiti to da udaram nekoga u glavu svom snagom, čak i ako znam da ga ne mogu ozlijediti.

Nakon svega, Hrga je nastavio sparirati s nekim srpskim boksačima u funkciji pripremanja za skoro Svjetsko prvenstvo i opet je u šali dobacio.

- Nadam se da me moj prijatelj veslač nakon ovoga na parkingu neće dočekati s veslom u ruci.

Neće, jer Valent mu sprema "uzvrat" u veslačkom čamcu.

- Spremam mu kupanje jer još nitko tko je prvi put ušao u čamac nije u njemu ostao jer je čamac odveć uzak i nestabilan. Doduše, malo ću ga najprije provesti u dvojcu pa ću ga onda ostaviti samog u čamcu.

>> Filip Hrgović ponovio uspjeh Mate Parlova i osvojio europsko zlato!

Komentara 2

MT
mladen.turcic
05:58 23.09.2015.

lijepa sportska storija:-)

SA
SI aka SI
09:18 23.09.2015.

to su naši zlatni dečki koji osvajaju medalje za Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima. Osim njih, tu su i Valentov brat, Marija Vrajić, sestre Zaninović, Možnik i Ude, te hrpa drugih uspješnih sportaša iz "malih" sportova koji treniraju po 10-15 sati tjedno u teškim uvjetima, svi redom imaju ponude drugih zemalja da se takmiče za njih uz veliku financijsku injekciju. Malo se piše o njima, ne zarađuju puno, većina ljudi u Hrvatskoj ne zna ni tko su oni, njihovi mečevi/utrke se ne prenose na HTV-u uz dvosatnu uvodnu emisiju, a treniraju jako puno, uspješni su i nisu umišljene zvjezdice koje lete s privatnim avionima i ne žele dati izjavu domaćim medijima. Svaka čast, to su uzori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije