Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS U RINGU

Filip Hrgović kod najmoćnije svjetske agencije: 'Želim postati najbolji boksač na svijetu'

Zagreb: Filip Hrgović održao je pokazni trening i konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
04.12.2021.
u 12:33

- S nestrpljenjem iščekujem velike borbe za koje sam spreman što sam, još prije puno vremena, rekao i vama i mojim promotorima. Znam da imam kvalitete i talenta da postanem najbolji borac na svijetu.

U noći sa subote na nedjelju, u prijestolnici kocke i profesionalnih borilačkih sportova, Filip Hrgović jurnut će po svoju 14. profesionalnu pobjedu. Da bi je izborio, morat će nadjačati Emira Ahmetovića, 34-godišnjeg njemačkog teškaša rođenog u Srbiji, koji do sada također nije doživio poraz u profesionalnoj karijeri (10-0).

Ne znam što se događa

Njihova borba bit će sunaslovna na priredbi čije će glavne zvijezde, u dvorani MGM hotela, biti WBC- ov svjetski prvak u lakoj kategoriji Devin Haney i njegov izazivač Jo Jo Diaz. A među njima se zaoštrilo već na press-konferenciji kada je izazivač kazao da prvaku planira “iščupati dušu” na što je Haney kazao:

– Ja i moj tim znamo Diaza bolje nego što ga zna njegov trener i otac. Takvo što Hrgović ne može reći za Ahmetovića koji je u borbu uskočio u posljednji čas kao zamjena za odustalog Amerikanca Scotta Alexandera.

Sretan sam što sam ovdje. Sto posto sam spreman pobijediti i dat ću sve što imam da to i učinim.

Tako nekako svi autsajderi govore pa to čini i Ahmatović, no ishod te borbe ipak će ponajviše ovisiti o Hrgoviću:

– Moram ostati usredotočen i ne smijem podcijeniti nikoga. Nakon ovoga obratio se Eddieju Hearnu, šefu Matchrooma, glavnom organizatoru ove priredbe:

– Ne znam što se to događa. Usredotočen sam na boks 100 posto i čekam veliku borbu. Vi ste najveći promotor na svijetu i ja se nadam da ćete mi pronaći protivnika za tu eliminacijsku borbu za status prvog izazivača po IBF organizaciji. S nestrpljenjem iščekujem velike borbe za koje sam spreman što sam, još prije puno vremena, rekao i vama i mojim promotorima. Znam da imam kvalitete i talenta da postanem najbolji borac na svijetu.

Ponešto na tu temu, ovaj put na američkoj pozornici, kazao je Hrgovićev promotor Nisse Sauerland:

– Ovo je frustrirajuće vrijeme, cijela ta situacija s IBF-om. Dvaput smo prošli top 15 boraca i nitko se nije htio boriti s Filipom. No, sljedeće godine netko se s njim mora boriti za status prvog izazivača i ja vjerujem da gledate sljedećeg svjetskog prvaka. Sljedeća godina, 2022., bit će godina Filipa Hrgovića.

Kad smo već kod Sauerland Promotionsa, valja reći da ta njemačka promotorska kuća sada pripada puno većoj kompaniji, a to je Wasserman, druga najveća sportska agencija na svijetu. A što to točno znači, pokušao je objasniti Kalle Sauerland:

– Ovo partnerstvo nam daje priliku da maksimalno napadnemo boksačko tržište. Wasserman Group je kupio Team Sauerland i mi smo sada Wasserman Boxing. A Wasserman je agencija koja ima više od 2000 sportaša pod ugovorom. Kada smo objavili ovu vijest, u prva 24 sata javilo nam se najmanje 20 boraca.

Žele biti najveći na svijetu

Kupujući neke manje agencije,  kao što su nogometne, hokejske i ova boksačka, u Wassermanu su doista naumili postati najjača svjetska sportska agencija i sa samog vrha ski nuti Creative Artists Agency (CAA), no i da u tome ne uspiju, riječ je o izuzetno moćnom konglomeratu koji ima klijente iz 42 različita sporta uključujući NBA košarkaše, igrače američkog nogometa, nogometaše, bejzbolaše, hokejaše, tenisače... No, prognoze su takve da će Wasserman u 2022. godini zaraditi na provizijama 330 milijuna USD i tako ipak preuzeti primat od CAA.

Ono što zvuči još impresivnije od činjenice da za klijente imaju sportaše čiji ugovori, zajedno, vrijede nekoliko milijardi USD, jest da su ovo ljeto u Tokiju bili agencija s najviše osvojenih medalja. Naime, Wassermanovi klijenti na Olimpijskim su igrama osvojili 37 medalja – 17 zlata, tri srebra i 17 bronci. Na drugom mjestu je bila agencija WME/IMG s 24 medalje (10-5-9), a treći je Octagon s 18 olimpijskih odličja (7-6-5).

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
15:13 04.12.2021.

čudno. to niti jedan boksač nikada nije poželio.

RO
roland
13:20 04.12.2021.

Ovo je još jedna u nizu smiješnih borbi. Istina, Ahmetović ima skor 10-0, ali to je isto kao da Hajduk odigra 4 utakmice s HD, Šibenikom, SB, Istrom, da u Kupu pobijedi Opatiju i Kustošiju i sa skorom 6-0 iz tih 6 utakmica počne govoriti o Ligi prvaka. Koga je Hrgović pobijedio u 5 godina i 4 mjeseca nakon brončane medalje na OI u Riju? Koga?

KA
kažemja
14:52 04.12.2021.

Ovaj članak kao da je iz 2016.Ili Hrgović nije top boksač ili ima jako loše menadžere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije