Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIO JE TAKO BLIZU

Filip i Hrvoje na olimpijskom pragu, nedostaje samo jedna pobjeda

Filip Hrgović i Hrvoje Sep
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
25.04.2015.
u 11:44

Supertaškaš Hrgović i poluteškaš Sep, zajedno sa svojim Astana Arlansima, u 20.30 nastupaju u Bergamu protiv momčadi Italia Thunder

Pred hrvatskim boksačima Filipom Hrgovićem i Hrvojem Sepom veliki je dan jer samo ih još po jedna pobjeda dijeli od ostvarenja sna većine sportaša - plasmana na Olimpijske igre.

Supertaškaš Hrgović i poluteškaš Sep, zajedno sa svojim Astana Arlansima, u 20.30 nastupaju u Bergamu protiv momčadi Italia Thunder. I dok se na ekipnoj razini Astani ništa ne može dogoditi, jer je osigurala prvo mjesto u skupini i nastup u polufinalu, Talijanima gori pod nogama i njima treba pobjeda da bi kao četvrti ušli u četvrtfinale. A time će i Hrgoviću i Sepu biti teže.

Osim toga, nepobijeđeni Sep za suparnika će imati dosad nepobijeđenog talijanskog Brazilca Valentina Manfredoniu, vodećeg poluteškaša na ljestvici koja se boduje za olimpijsku vizu. Hrgović će se pak namjeriti na talijanskog Albanca Alessia Spahijua i on je u toj borbi favorit, a kako i ne bi bio kada u posljednjih 10 borbi ima isto toliko pobjeda, a devet prekidom.

- Predviđam vrhunske borbe, to će biti pravo “krkanje”. Naša tri udarca računat će se kao talijanski jedan, no mi smo spremni i na to i došli smo bez vjere da će nam itko bilo što pokloniti. Manfredonia će bježati, a Sep će napadati. Hrgović se ove sezone prošetao do šest pobjeda, no mora izboriti i ovu - kazuje trener Leonard Pijetraj.

Hrgović je dosad u Svjetskoj ligi imao 29 borbi i samo četiri poraza, od čega su dva sumnjiva.

- Premda imam samo 22 godine ja sam puno iskusniji od protivnika. Ovo će mi biti 30. borba u Svjetskoj ligi i želim izboriti tu vizu već ovu subotu, da to skinem s vrata. Mirniji sam i staloženiji nego prije tri godine, kada sam gubio presudne borbe za odlazak na OI u Londonu.

Sep ima 29 godina i ima silnu želju da nastupi u Riju.

- Ne preostaje mi ništa drugo nego vjerovati u sebe i pobijediti Manfredoniju. Ako ne uspijem sada imat ću još tri kvalifikcijske prilike, no moram se nametnuti u ovoj borbi, da sucima ne ostavim priliku za nikakve dvojbe - istipe Sep.

>>Hrgović u olimpijskom predvorju, a Sepu za Rio treba još jedna pobjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije