Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOMČAD IZ SNOVA Među 11 najboljih čak petorica iz Premiershipa

FIFPro: Ronaldu titula najboljeg

fifpro-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 15:27

Udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) preko svojih 57.500 učlanjenih nogometaša objavilo je vlastiti izbor za momčad sezone 2007./2008.

U njoj su čak petorica Španjolaca, čemu je najveća zasluga trijumf “furije” na lipanjskom Euru u Austriji i Švicarskoj. Radi se o Realovu vrataru Casillasu, njegovu suigraču Sergiju Ramosu, Carlesu Puyolu i Xaviju Hernandezu iz Barcelone, te Fernandu Torresu iz Liverpoola.

Unutra su i tri Engleza (Ferdinand, Terry i Gerrard), Portugalac Ronaldo, Argentinac Messi i Brazilac Kaka, jedini koji brani čast brazilske nacije i Serije A.

Iz Premiershipa su među najboljih 11 završila petorica nogometaša, kao i iz Primere. Uz prevladavajuće Europljane, mjesta se našlo za tek dva Južnoamerikanca. Puyol, Torres, Gerrard, Kaka, Messi i Cristiano Ronaldo u izboru kolega našli su se i prošle godine, dok je Jason Terry jedini igrač koji je već četvrti put u idealnom sastavu.

Idealnih svjetskih 11 po izboru nogometaša iz FIFPro-a:
Iker Casillas (Španjolska/ Real Madrid) - Sergio Ramos (Španjolska/ Real Madrid), John Terry (Engleska/ Chelsea), Carles Puyol (Španjolska/ Barcelona), Rio Ferdinand (Engleska/ Manchester United) - Steven Gerrard (Engleska/ Liverpool), Xavi (Španjolska/ Barcelona), Ricardo Kaka (Brazil/AC Milan) - Lionel Messi (Argentina/ Barcelona), Fernando Torres (Španjolska/ Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugal/ Manchester United).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije