Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne ispunjava uvjete

Fifin statut: Nema šanse da Russ zaigra za Hrvatsku na EP-u!

'russ7_nnn_spo_160112'
''
22.01.2012.
u 08:21

U najboljem slučaju, Nijemac bi mogao igrati za Hrvatsku za otprilike dvije i pol godine!

Prema Fifinom Statutu o igračima, ne postoji nikakva šansa da Marco Russ kandidira za nastup za Hrvatsku na dolazećem Euru. U najboljem slučaju, Nijemac bi mogao igrati za Hrvatsku za otprilike dvije i pol godine!

Naime, nogometaš koji ima državljanstvo dviju zemalja, može igrati samo za jednu od tih zemalja, ukoliko ispuni najmanje jedan od četiri propisana uvjeta. Dakle, ukoliko Russ dobije hrvatsko državljanstvo na temelju braka s Hrvaticom Janinom, mora ispunjavati barem jedan od ova četiri uvjeta da bi igrao za Hrvatsku: da je rođen na teritoriju Hrvatske, da su njegovi biološki majka ili otac rođeni na teritoriju Hrvatske, da su njegovi baka ili djed rođeni na teritoriju Hrvatske, da je živio na teritoriju Hrvatske najmanje dvije godine bez prekida.

Russ, eto, zasad ne ispunjava ni jedan od tih uvjeta, a mogao bi ispuniti isključivo onaj posljednji, četvrti uvjet. I to ako odmah preseli iz Wolfsburga, recimo, u Hajduk, te brzo dobije hrvatsko državljanstvo. Uz pretpostavku da dobro igra, mogao bi kandidirati za nastup u hrvatskoj reprezentaciji tek za otprilike dvije i pol godine, negdje u proljeće 2014. godine. Bilo bi to uoči SP-a u Brazilu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije