Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luis Rubiales

Fifa na tri godine suspendirala osramoćenog predsjednika španjolskog saveza

Luis Rubiales File Photo
Isabel Infantes/PRESS ASSOCIATIO
30.10.2023.
u 14:23

Rubiales, kojeg je FIFA privremeno suspendirala na 90 dana, bio je u središtu velike afere nakon što je, tijekom dodjele trofeja poslije finala Svjetskog prvenstva u kolovozu, iznenadio španjolsku igračicu Jenni Hermoso i poljubio je u usta.

Bivšeg predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa FIFA je suspendirala na tri godine te se on ne može baviti "nikakvom aktivnošću povezanom s nogometom na nacionalnoj i međunarodnoj razini" zbog afere s poljupcem kojeg je bez njene privole dao nogometašici Jenni Hermoso.

Rubiales, kojeg je FIFA privremeno suspendirala na 90 dana, bio je u središtu velike afere nakon što je, tijekom dodjele trofeja poslije finala Svjetskog prvenstva u kolovozu, iznenadio španjolsku igračicu Jenni Hermoso i poljubio je u usta.

"Luis Rubiales ima mogućnost žaliti se FIFA-inoj komisiji za žalbe", precizirala je Međunarodna nogometna federacija.

Pod pritiskom je Rubiales, koji je uvijek tvrdio da je ovaj poljubac bio sporazuman, na kraju podnio ostavku. Osim toga, nakon što ga je španjolski sud optužio za "seksualni napad", zabranjeno mu je približavanje igračici na manje od 200 metara.

Zbog ovog skandala, koji je izazvao i reakcije međunarodne javnosti, Španjolski nogometni savez (RFEF) je smijenio i izbornika ženske reprezentacije Jorgea Vildu, bliskog Rubialesu, kojeg je zamijenila Montse Tomé.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
majeltomoguce
15:48 30.10.2023.

Dakle reprezentacija ti postene prvak svijeta, svi su u deliriju, svi slave i onda čovjek pretjera malo i poljubi nogometašicu sa kojom se već zna i imaju neki poluprijateljski ili prijateljski odnos i sada je čovjek zbog tog trenutka od 3 sekunde dobio otkaz u reprezentaciji a FIFA ga suspendira na 3 godine kao najvećeg kriminalca, jer npr. dopingirane suspendira na 2 godine. Poljubac je dakle postao opasniji i neprihvatljiviji od dopinga??? Eto kako nas je feminizam doveo!

OT
otrovnijezik
16:53 30.10.2023.

A kada su na redu Blatter i Platini? Ili je i kod njih pravilo odeš u mirovinu i svi zaborave kriminal a lova ti ostane?

ČV
čača vrati se
07:52 31.10.2023.

srećom ruke mu se vide 🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije