Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Infantinove reforme

Fifa jednoglasno izglasala revolucionarne promjene: Evo kako će izgledati svjetsko prvenstvo!

Njemačka - Argentina
Foto: Reuters/PIXSELL
10.01.2017.
u 11:29

Proširenje turnira bila je jedna od glavnih točaka izborne kampanje Infantina koji je u veljači na čelu Fife smijenio Seppa Blattera

Fifino vijeće u utorak je jednoglasno podržalo prijedlog svog predsjednika Giannija Infantina o proširenju svjetskih nogometnih prvenstava s 32 na 48 reprezentacija, počevši od 2026. godine.

Prema novom formatu prvenstva, u prvoj fazi natjecanja 48 reprezentacija bit će podijeljeno u 16 skupina po tri reprezentacije, objavila je FIFA u svom tweetu dodavši kako će više pojedinosti biti objavljeno nakon završetka zasjedanja Vijeća koje okuplja 37 članova.

Proširenje turnira bila je jedna od glavnih točaka izborne kampanje Infantina koji je u veljači na čelu Fife smijenio Seppa Blattera. Infantino je najprije govorio o proširenju turnira na 40 reprezentacija, ali je onda u listopadu dodao još osam reprezentacija.

U donošenju ove odluke, Fifa je odbacila tvrdnje kako će proširenje smanjiti kvalitetu turnira te ga učiniti predugim i nezgrapnim. Kritičari, među kojima su mnogi ugledni europski klubovi i treneri, smatraju da Fifa ugrožava pobjedničku formulu. 

Komentara 18

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:49 10.01.2017.

32 je idealan broj i svi to znaju, ali pohlepa je jača od razuma.

TA
tarzan
12:05 10.01.2017.

Ne mogu vjerovati kako je se ubrzao tempo s kojim se uništava nogomet. Zar samo normalni navijači žele normalni nogomet kakvog svi poznaju? Zašto je u modi proširivanje prvenstava? Zar više nema normalnih funkcionera koji bi ovako nešto stopirali. Za 10 godina će cijela Europa igrati na EP a za 20 godina će pola svijeta igrati SP. Čemu onda kvalifikacije, treba ih ukinuti. Pokoj vječni normalnom starom dobrom nogometu. Amen

Avatar LiTsung
LiTsung
14:25 10.01.2017.

Užas. No moram priznat jako me zanima potencijalni meč na SP-u između Farskih otoka i Fidžija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije