Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČEO JE RAT

Fiba ukinula ABA ligu vođenu od poduzeća Sidro

26.09.2012., Zagreb - Medijima predstavljen novi kosarkaski centar KK Cedevita u paviljonu II na Zagrebackom velesajmu. Kreso Novosel. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL
09.04.2015.
u 14:25

Ako neki hrvatski klub odbije poslušnost, Hrvatskoj bi mogao biti zabranjen nastup na velikim natjecanjima.

Započeo je rat. Sinoć je iz Ženeve Fiba napala Euroligu odnosno Uleb koji ju vodi, ali tako da je prve plotune ispalila prema prostoru bivše SFRJ odnosno na regionalnu ABA ligu naslonjenu na Uleb. Na sastanku kojem su morali nazočiti predstavnici svih nacionalnih saveza iz zemalja bivše SFRJ istima su prezentirane striktne odluke.

- Ukida se ABA liga vođena od poduzeća Sidro čiji mendžment ne ulijeva Fibino povjerenje pa će Fibina radna skupina u roku od 30 dana izraditi prijedlog nove regionalne lige te će ga dati na uvid savezima da se izjasne. Ako bi se koji klub ogriješio o ove naredbe, sankcije bi snosio njegov matični savez, a one bi mogle biti zabrana nastupa reprezentacija na velikim natjecanjima. Takav nacionalni savez Fiba bi suspendirala kao što je učinila s japanskim zbog postojanja dviju liga - prenio nam je glavni tajnik Hrvatskog košarkaško saveza Željko Drakšić.

Tu novu ligu vodili bi nacionalni savezi i klubovi i činili bi ju samo klubovi zemalja bivše SFRJ. Što pak to znači za naš najjači klub, pitali smo Cedevitina direktora Krešimira Novosela?

- Ovo je za košarku loše jer tko zna kamo će nas sve odvesti ta bitka između Fibe i Eurolige čija je ABA liga kolateralna žrtva i preko koje Fiba pokazuje Ulebu što bi mogao biti njen sljedeći korak. Mi nismo niti prije, a nećemo niti sada odlučivati tko će voditi tu ligu, ali nam je važno da regionalna liga postoji.

>>Europske klupske prvake iz 1985. došlo pozdraviti samo 500-tinjak Zagrepčana

Komentara 1

SV
svitilnik
23:09 09.04.2015.

Predlažem prije svake utakmice Cedevite neka se svira " od Vardara pa do Triglava" a na poluvremenu " jugo moja tugo". E moj Krešo nisi dostojan svoga hrvatskoga imena i prezimena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije