Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIBA BIRA

Mario Hezonja među pet najboljih prvog dana, evo zašto!

Mario Hezonja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
06.09.2015.
u 10:05

Na prvom mjestu je Španjolac Rudy Fernandez. Asistencija kroz noge protiv Srbije bila je maestralna i time je pokazao klasu. Ipak, Španjolskoj nije donijelo pobjedu!

Europsko prvenstvo u košarci počelo je žestoko od prvog dana, pa smo imali prilike svjedočiti jakim dvobojima. Među njima se ističu oni Hrvatske i Slovenije, Srbije i Španjolske te Italije i Turske.

Bile su tu i ostale utakmice, europska košarkaška krema se pokazala u pravom svjetlu na četiri strane jer četiri su domaćina po skupinama. Stoga Europska košarkaška organizacija (FIBA) nije imala lak zadatak, pronaći pet najboljih akcija prvog dana.

Giannis Antetokounmpo, igrač NBA momčadi Milwaukee Bucks, oduševljava na parketima diljem Sjedinjenih Američkih Država i nastavio je u tom tonu kao član reprezentacije Grčke. Njegovo zakucavanje protiv Makedonije nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Imali su Nijemci nekoga tko je oduševio. Riječ je o Paulu Zipseru, a kako je za glavu nižem Islanđaninu žestoko zakucao blokadu pamtit će se do kraja prvenstva.

Ukrajinac Kyrylo Fesenko pronašao je svoje mjesto u najboljih pet poteza prvog dana na utakmici protiv Litve, kad je praktički s obrambenim igračem na leđima zakucao. No pobjeda je pripala Litvi.

Na drugom mjestu je sjajni Mario Hezonja, koji je kod 40:38 ukrao loptu, povukao kontru i zakucao. To je možda bio i prijelomni trenutak utakmice u kojoj smo pobijedili 80:73.

A na prvom mjestu je Španjolac Rudy Fernandez. Asistencija kroz noge protiv Srbije bila je maestralna i time je pokazao klasu. Ipak, Španjolskoj nije donijelo pobjedu!

>> Startali smo pobjedom! Hrvatska u punoj Areni svladala Sloveniju

>> Nizozemska iznenadila Gruziju, BiH turnir otvorila porazom od Poljske

Komentara 2

RA
rabo
11:42 06.09.2015.

Kakav smesan komentar: proterivanje lopte kroz noge nije donelo pobedu Španjolskoj. Valjda bi trebalo racunati i takve poteze.

BO
Bombarder
12:32 06.09.2015.

Giannis Antetokounmpo zakucao PROTIV Grčke?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije