Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smilovali se

FIBA dozvolila ortodoksnoj Židovki nastup u rukavima

safsal.co.il
18.06.2011.
u 20:40

Međunarodna košarkaška organizacija FIBA smilovala se izraelskoj košarkašici Naami Shafir (21)

Ona je, naime, ortodoksna Židovka, a njima vjera ne dozvoljava da imaju gola ramena. To u svakodnevnom životu nije problem za Shafir, ali na Europskom košarkaškom prvenstvu koje je u tijeku u Poljskoj, zasigurno jest.

Stoga je Izraelski košarkaški savez zatražio od Fibe da malo zaobiđe pravila i dozvoli njihovoj košarkašici nastup u dresu ispod kojega bi imala majicu, koja bi pokrivala gola ramena.

Prvi Fibin odgovor bio je negativan, no nakon što su optuženi za bezosjećajnost, svjetski košarkaški šefovi ublažili su stavove pa su Shafir dozvolili da igra s majicom ispod dresa, no ona mora biti boje kože.

Izrael je u prvoj utakmici prvenstva izgubio od Češke 56:72, a Shafir je u 10 minuta ubacila tri koša i upisala tri asistencije.

Komentara 1

BE
belizar
14:27 19.06.2011.

dozvolili joj jer je židovka! da je netko drugi u pitanju, zahtjev bi odmah odje..i! eh ti židovi...i sljedećih 1000 godina će iskorištavati holokaust za svoju korist. čim ih odbiješ ili kritiziraš (i to argumentirano!) odmah si antisemit, bezosjećajan, maltene neofašist!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije