Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARIŠKI DEKRET

Fiba do daljnjeg suspendirala ABA ligu

Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
02.05.2016.
u 07:00

U pismu razaslanom po Europi, i od nacionalnih saveza drugih zemalja traži se da se preciznije izjasne što su poduzeli u vezi s discipliniranjem svojih klubova.

Dok se u subotu u Londonu odvijao sastanak najjačih europskih klubova i lojalnih regionalnih liga (ABA, VTB) na kojem je Euroliga potvrdila da će u njenim natjecanjima sudjelovati 16 (Euroliga) odnosno 24 kluba (Eurokup, 3 iz ABA lige), u Parizu se sastao Izvršni odbor Fiba Europe.

A njegove odluke imale su opet dramatične tonove, ponajprije zaključak o tome da Fiba više ne priznaje ABA ligu, regionalnu ligu sastavljenu od klubova zemalja bivše SFRJ, do čega je došlo nakon što su i nacionalni savezi zemalja čiji klubovi tvore tu ligu tom natjecanju okrenuli leđa. U pismu razaslanom po Europi, i od nacionalnih saveza drugih zemalja traži se da se preciznije izjasne što su poduzeli u vezi s discipliniranjem svojih klubova. 

>> Josip Sesar: Pričali su da sam lijen, a ja nikada nisam zakasnio na trening

Komentara 3

LJ
ljimonad
18:43 02.05.2016.

ma trebali bi svi savezi bivše juge stupiti skupa i pokazati rogove ovoj zastarjeloj organizaciji fibe. pa i po cijenu da se godinu dana ne igra na reprezentativnom nivou. najprije su rušili bivši sustav aba lige koji je bio dobar, jer su ga vodili slovenci koji nisu imali kluba za vrh tabele. nakon toga priznali aba ligu a sada eto opet ne priznaju je odjednom. stare senilne čičice u sjedištu fibe obečavaju klubovima za svoju ligu 15-20.000 eura, a eto uleb nudi za eurocup preko 150.000. pa tko je onda tu lud i zbunjen. očito čičice i fibe zato trebali bi stupiti skupa i reči dosta je ovih igara na račun balkana.

Avatar links
links
22:23 02.05.2016.

čim im Uleb udijeli mrvice profita popustiti će, smiješni su

VE
vecernji55
18:44 02.05.2016.

Nadam se da ce se ta liga ukinuti i da nikom vise nece pasti na pamet da takvo sto opet pokrene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije