Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SAMO ČETIRI DANA

FFC 29 borilački spektakl u Ljubljani: Samo Petje u lovu na drugu titulu, Luka Jelčić i Mladen Brestovac brane pojas

FFC 29
Foto: FFC 29
1/2
18.04.2017.
u 13:20

FFC je sastavio snažan popis borbi koji predvodi prvi meč za ujedinjenje titula između dva dominantna FFC kick boxing prvaka: Slovenca Samo Petjea i Nizozemca Eyevana Danenberga

Samo nas četiri dana dijeli do Final Fight Championship 29 priredbe koju ćemo iz velike dvorane Tivoli u Ljubljani pratiti u subotu 22. travnja. Za peti dolazak u Sloveniju, FFC je sastavio snažan popis borbi koji predvodi prvi meč za ujedinjenje titula između dva dominantna FFC kick boxing prvaka: Slovenca Samo Petjea i Nizozemca Eyevana Danenberga. Ljubljančanin će ispred svoje publike pokušati stići do povijesnog uspjeha. Uz pojas u lakoj kategoriji do 70 kilograma, pokušat će "ugrabiti" i onaj u velteru do 77 koji drži Gloryjev nokauter. Obojica prvaka su nastupila u Grčkoj na prethodnom FFC-u te su pobjedama obranili svoje pojaseve i dokazali vrhunsku formu.

Jelčić vs. Pastuch

MMA dio priredbe predvodi FFC prvak u lakoj kategoriji Luka Jelčić koji će pojas prvaka braniti protiv opasnog argentinskog majstora BJJ-a, Roberta Pastucha. Jelčić se prvotno trebao sučeliti s Valeriuom Mirceom, no Moldavac se ozlijedio, pa je član slavnog SBG tima iz Dublina dobio novog izazivača. Jelčić od odlaska u Dublin gdje trenira s Conorom McGregorom pokazuje rapidan napredak u svojoj karijeri. U prosincu 2016., na priredbi u Zagrebu (FFC 27), svladao je Bellatorovog borca Danila Belluarda što mu je donijelo naslov FFC prvaka u lakoj kategoriji. Meč u Ljubljani će mu biti prva obrana vrijednog pojasa.
Brestovac vs. Poturak

Od ostalih mečeva na popisu borbi valja istaknuti "co-main" event u kick boxing dijelu u kojem najdominantniji FFC prvak Mladen Brestovac brani svoju titulu protiv legendarnog bosanskohercegovačkog nokautera Dževada "BH Machine" Poturka. "The Scorpion Sting" posljednje tri godine vrlo uspješno kombinira karijeru u FFC-u i u slavnom Gloryju te slovi za jednog od najboljih boraca svijeta u teškoj kategoriji. Sarajlija je, s druge strane, nakon niza zdravstvenih problema, uspio posložiti sve kockice u jednu cjelinu, vratio se u tešku kategoriju i najavljuje iznenađenje protiv hrvatskog šampiona.
Magomedov vs. Souza

Uvodni-glavni meč MMA dijela nudi obračun u "catch-weight" kategoriji do 88 kilograma između Nijemca Abusupiyana Magomedova i Brazilca Sergija Souze. Dvoboj je to u kojem je trebao nastupiti Slovenac Uroš Jurišić, no ozljeda šake ga je spriječila da FFC debi odradi ispred svoje publike. Umjesto Jurišića, u dvoboj s Brazilcom Souzom je "uletio" prvoplasirani na europskim MMA ljestvicama do 84 kile, Abusupiyan "Abus" Magomedov koji u FFC-u ima već jedan uspješan nastup. 

U jednoj od poslasitica večeri FFC Futures prvak iz 2014. godine Slovenac Tilen Kolarič (3-2) će se sučeliti s bivšim FFC prvakom u lakoj diviziji i članom slavnog Allstars Gyma iz Stockholma – Ahmedom Vilom (5-1) u dvoboju perolake kategorije. Kolarič je jedna od najvećih slovenskih MMA nada koji je impresionirao sve slavivši 2014. na seriji FFC Futuresa u vrlo zahtjevnoj konkurenciji. Nakon neuspješnog debija protiv Danila Belluarda, Kolarič će pokušati popraviti dojam pred svojom publikom protiv opasnog borca iz Bosne i Hercegovine.

Od ostalih slovenskih boraca valja itaknuti nastup Aleksandera Stankova koji će u kick boxing dvoboju srednje kategorije snage odmjeriti s Austrijancem Reneom Wimerom. Velika slovenska MMA nada Jasmin Memović će se sučeliti s mladim hrvatskim borcem Markom Ostanekom.  Izravni prijenos iz ljubljanske dvorane Tivoli pratite u subotu, 22. travnja od 20h na Fight Channel Worldu ili na fightchanneltv.com.

FFC 29 – Ljubljana "Champion vs. Champion"

KB:

Samo Petje (SLO) vs. Eyevan Danenberg (NED), -77kg – title match
Mladen Brestovac (CRO) vs Dževad Poturak (BiH), HW – title match
Donegi Abena (NED) vs. Fabien Fouquet (FRA), HW
Aleksander Stankov (SLO) vs. Rene Wimmer (AUT), -85kg
Toni Mikelić (CRO) vs. Labinot Zekaj (ALB) -85kg
Mensur Murić (MNE) vs. Ivan Šakić (BiH), -85kg

MMA:

Luka Jelčić (CRO) vs. Roberto Pastuch (ARG), -70kg – title match
Abusupiyan Magomedov (GER) vs. Sergio Souza (BRA), – 80kg
Tilen Kolarič (SLO) vs. Ahmed Vila (BiH), -66kg
Ivan Erslan (CRO) vs. Ivica Tadijanov (CRO), -93kg
Jasmin Memović (SLO) vs. Marko Ostanek (CRO) – 75kg

 

Komentara 2

ET
etika
18:06 18.04.2017.

Kako je njegova fotografija na početku teksta imam pitanje: Hrvoje Sep se bori s kim ???

AN
Andreeejjj
20:05 18.04.2017.

Kada boksa HRVOJE SEP...izmedju borbi ili??? Opširnije napišite molim vas! Hvala i pozz :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije