Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE BI DRUGAČIJE ZAVRŠILO

Ferguson: Olić i Rafael usmjerili utakmicu

'Bayern Munich\'s French midfielder Franck Ribery (2nd R) celebrates with his teammates after the UEFA Champions League second leg quarter-final football match Manchester United vs FC Bayern Munich at
'OLIVER LANG'
08.04.2010.
u 08:42

Münchenski Bayern izbacio je Manchester United iz Lige prvaka u njenoj četvrtfinalnoj fazi. Prvi put od 2003. godine Engleska nema predstavnika u polufinalu ovog natjecanja.

Jasno da zbog toga trener münchenskog kluba Louis van Gaal ne mari odveć. Srijeda je dala novi razlog za njegovu sreću nakon što je Bayern zaostatak od 3-0 sveo na 3-2 pogocima Ivice Olića i Arjena Robbena, što je u kombinaciji s pobjedom (2-1) s Allianz Arene bilo dovoljno za plasman u polufinale.

- Prvo poluvrijeme nikako nije bilo dobro, na tome ćemo morati poraditi. Naravno da sam ponosan, jer je ono što smo pokazali u nastavku igre bilo nevjerojatno. A tako moramo izgledati od samoga početka.

- Sretan sam što je Ivica Olić postigao tako lijep gol pred sam odlazak na poluvrijeme. U nastavku smo bili sjajni, igrali smo kao velika momčad, a Robbenov pogodak bio je nevjerojatan - kazao je trener Bavaraca.

I Bastian Schweinsteiger je na kraju utakmice podcrtao važnost Olićeva preciznog šuta:

- Gol za 3-1 bio je važan sa psihološkog stajališta. Sretni smo.

- Ovo su najvažnije utakmice sezone. Gležanj mi je dobro izdržao napore, premda je klupski liječnik tražio da iziđem iz igre nakon sat vremena. Rekao sam mu da malo pričeka - dodao je sretni strijelac pogotka vrijednog polufinala, sjajni Nizozemac Robben.

Manchester United oprostio se od Lige prvaka za ovu sezonu. U četvrtfinalu se previsokom preprekom za Fergusonov sastav pokazao münchenski Bayern...

Ukupnih 4-4 bilo je u dva ogleda najboljeg što engleski i njemački klupski nogomet nude, a u konačnici je zbog većeg broja pogodaka u gostima prolazak u polufinale izborio münchenski klub. Dva od četiri pogotka, po jedan u svakoj utakmici, Unitedu je postigao hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić.

Ključnim za rasplet četvrtfinala Ferguson je vidio isključenje svog igrača Rafaela koji je u 49. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali i Olićev pogodak koji je smanjio rezultat na 3-1.

- Mlad momak, neiskusan - objasnio je Ferguson isključenje, a potom dodao:

- Svi iz Bayerna odmah su se sjurili prema sucu i oni su ga isključili. Tipični su Nijemci, to se ne može osporiti. Ključ je bio u pogotku koji smo primili prije poluvremena, a potom i u isključenju Rafaela.

- Da smo ostali s jedanaest igrača ne bismo imali nikakvih problema - zaključio je škotski nogometni trener.

Spox.com: Olić igrač utakmice
Prestižna njemačka sportska internetska stranica Spox.com brojčano je ocijenila aktere utakmice Manchester United - Bayern te pritom Ivicu Olića proglasila igračem susreta...

Hrvatski nogometni reprezentativac postigao je iznimno važan pogodak u smiraju prvog poluvremena i zaostatak svoje momčadi smanjio na 3-1. Pogotkom Arjena Robbena Bavarci su stigli do 3-2 što im je, uz pobjedu 2-1 na Allianz Areni u prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka, bilo dovoljno za polufinale.

Spox.com je Oliću za pokazano dao ocjenu 2 u rasponu od najbolje jedinice do najslabije šestice.

- Bayernov napadački Duracell-zec i u Manchesteru je obavio svoj dio posla, bio je prijetnja zaposlenoj obrani Uniteda. Propustio je smanjiti na 2-1, ali to je učinio za 3-1 - piše, među ostalim, u objašnjenju ocjene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije