Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA AUKCIJI

Federerova odjeća i reketi prodani za 3.9 milijuna eura

Novak Djokovic, Roger Federer sur le gazon du tournoi de tennis de Wimbledon
Antoine Couvercelle/PIXSELL
15.07.2021.
u 14:01

"Postignute cijene bile su nevjerojatne, što me jako raduje jer novac ide zakladi Roger Federer", rekao je švicarski prvak.

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Švicarac Roger Federer sakupio je gotovo četiri milijuna eura na aukciji svoje sportske odjeće i opreme u aukcijskoj kući Christie.

Sav prihod od prodaje donirat će se zakladi Roger Federer koja financira obrazovne projekte za djecu u Južnoj Africi i Švicarskoj.

Prodaja je donijela ukupno 3.98 milijuna eura, gotovo četiri puta više od prvotnog cilja.

Aukcija se odvijala u dvije faze - uživo 23. lipnja u Londonu, kao i na internetu od 23. lipnja do 14. srpnja.

Među brojnim predmetima na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio naslov u Wimbledonu 2007. godine, kao i tenisice u kojima je osvojio Roland Garrosu 2009. godine...

"Postignute cijene bile su nevjerojatne, što me jako raduje jer novac ide zakladi Roger Federer", rekao je švicarski prvak.

"Počeli smo prikupljati predmete koji su me pratili na terenu, jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli učiniti nešto korisno s njima," dodao je.

Najveću cijenu dosegla su tri rekata koje je Federer koristio na Wimbledonu 2019. godine koji su prodana za 162.500 funta.

Kolekcija Rogera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik, rekao je predstavnik Christie'sa za AFP tijekom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
14:42 15.07.2021.

zaklade su inače najdraže mjesto na kojem bogataši čuvaju svoj novac, daleko od poreznih škara. a ulaganje u obrazovne institucije po africi su još ljepše mjesto za utopiti novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije