Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVICARCI SE BUNE

Federer si uzeo 'pola sela', gradi 19 stanova i vilu uz jezero: 'Mora se držati nekog reda'

96th Academy Awards - Oscars Arrivals - Hollywood
Foto: Aude Guerrucci/REUTERS
1/4
28.05.2024.
u 14:17

Švicarski kanton St. Gallen sada istražuje ima li Federer uopće sve potrebne dozvole da bi gradio na razini vode. Sve bi trebalo biti sređeno u sljedeća dva mjeseca

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, švicarski as Roger Federer mogao bi se naći u problemima sa zakonom u svojoj domovini. Federer si naime, gradi "pola sela". Točnije, na površini od oko 17 tisuća kvadratnih metara planira si stvoriti imanje, a s time će građani, već je najavljeno, imati problema.

Federerova vila u mjestu Rapperswill-Jona problematična je još od 2019. godine. Tada je počela njena izgradnja koja okupira i prostor tik pored jezera u Zürichu. Obitelj slavnog tenisača još uvijek ne živi tamo, šest - što stambenih, što poslovnih zgrada - gradi se na tom području. Još uvijek se ne zna kad će gradnja biti završena, a sve bi moglo dobiti i sudski epilog.

Glavni prijepor vodi se oko građevinske dozvole za kuću tik uz jezero. Nekoliko je prigovora već od strane građana odaslano na grad Rapperswill-Jonu. Najnoviji prigovor poslalo je udruženje "Rives Publiques", a oni traže slobodan pristup ciriškom jezeru za sve. U strahu su da će, ako se Federeru dopusti gradnja tik uz jezero, to postati presedan za čitavu Švicarsku.

- Nemam ništa protiv Federera ili bilo koga drugog tko živi uz obalu. Ali moraju se držati nekog reda, pristup šetnicama ili područjima tik uz jezero mora biti dostupan svima. Ako se Federeru dopusti da ima kuću uz jezero, onda će netko drugi doći i reći "pa i ja bih je imao isto" - rekao je predsjednik te udruge Victor von Wartburg.

Švicarski kanton St. Gallen sada istražuje ima li Federer uopće sve potrebne dozvole da bi gradio na razini vode. Sve bi trebalo biti sređeno u sljedeća dva mjeseca. Konkretno, Federer na ciriškom jezeru gradi tri stambene zgrade, dvije prizemnice i jedan stambeni objekt uz sami ulaz u vodu. Sve skupa, trebalo bi tu biti 19 stanova uz 40 parkirnih mjesta u garaži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije