Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROLAND GARROS

Federer: Protiv Novaka se pripremam na jako dug susret

'Roger Federer of Switzerland serves to Juan Martin Del Potro of Argentina during their quarter-final match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris June 5, 2012.
'BENOIT TESSIER'
08.06.2012.
u 07:27

Nadal protiv Almagra postigao svoju 50. pobjedu na Roland Garrosu. Bolji od njega su samo Vilas, Federer, Lendl i Agassi

Danas su na rasporedu Roland Garrosa polufinalni dvoboji u muškoj konkurenciji. U španjolskom polufinalu sučelit će se Rafael Nadal i David Ferrer. Nadal se tu i očekivao, protiv sunarodnjaka Nicolasa Almagra (7:6 (4), 6:2, 6:3) postigao je svoju 50. pobjedu na Roland Garrosu. Bolji od njega u toj kategoriji sada su samo Vilas (56), Federer (54), Lendl (53) i Agassi (51), dok isti broj pobjeda ima Pietrangeli.

Ferrer je do svog trećeg polufinala na Grand Slam turnirima (prvi put na Roland Garrosu) došao pobjedom nad Britancem Andyjem Murrayem sa 6:4, 6:7 (3), 6:3, 6:2. To je bila Španjolčeva peta pobjeda u desetom međusobnom dvoboju. Ferrer nikada nije igrao u finalu jednog Grand Slam turnira, a da bi u tome uspio, morao bi pobijediti drugog nositelja Nadala, kojega je pobijedio samo četiri puta u njihovih međusobnih 19 dvoboja.

U drugom polufinalu sučelit će se prvi i treći nositelj Novak Đoković i Roger Federer. Iako to Đoković neće javno reći, iz obzira prema Federeru i Nadalu, u njegovu su stožeru iznimno nezadovoljni odlukom organizatora da u istu polovicu ždrijeba postavi prvog i trećeg nositelja. Kažu, obično prvi ide na četvrtog, a drugi na trećeg. I tu su u pravu. Federer ima bolji učinak u međusobnim susretima (14:11), a bolji je i na zemlji (3:2), no i on se slaže da je to potpuno otvoren meč.

– Želim biti mentalno spreman za dugi meč. Protiv Novaka svaki poen moram odigrati na vrhunskoj razini – kazao je Roger Federer.

Komentara 5

PR
propalismoFranjoskroz
14:03 08.06.2012.

evo pogledo prva 4 gema polufinala između ova dva španjolca.Zanimljivo kao da su talijani u finalu igre prvaka.Nevjerojatno kako tako zanimljiv sport mogu umrtvit

LU
lucio2
16:41 08.06.2012.

Idemo Roger, razbij Balkanezera!

TA
tariza
19:58 08.06.2012.

Bas je dugo trajao 3_0 .U mirovinu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije