Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS PARIZ Švicarac slavio nakon sat vremena igre sa 6:3, 6:4

Federer: Pred Marinom je sjajna budućnost

30.10.2008.
u 17:59

Roger Federer je nakon nešto više od sat vremena igre izbacio Marina Čilića s posljednjeg Mastersa sezone sa 6:3, 6:4, a iako se naš tenisač sjajno branio, čarobnjak je ipak bio preiskusan.@linkbox@

Prvi set trajao je svega 27 minuta, a Roger je to odradio poput treninga, školski. Bio mu je dovoljan jedan break poen da osigura prednost. Čilić nije uspio doći do prilike za rebreak. Završilo je 6:3 za Švicarca.

Nakon tri izjednačenja na Čilićev servis, ipak je uspio osigurati prednost i poveo 2:1. Međutim, naš se tenisač uspio vratiti, te nakon svega četiri minute izjednačiti na 2:2.

Federer je ponovno oduzeo Čiliću servis za 4:2 i svojim servisom se približio na korak do četvrtfinala.

Kod 5:3 Federer je imao meč loptu, Čilić je uspio obraniti još jednu priliku i ipak smanjiti na 5:4. Međutim, već u sljedećem gemu Roger si je osigurao dvije meč lopte te drugu iskoristio.

- Uvijek je izazov igrati protiv mladih igrača, poput Marina. Igra sjajno, dobro servira. Pratim ga već neko vrijeme, sve je bolji. Pomaže mu i to što je visok, no i zna kako udariti loptu, hvalio je Federer Hrvata nakon susreta.

- Treba ga pratiti, mislim da će jednoga dana biti velik igrač. Što se mene tiče, ovo nije najbolji susret koji sam odigrao u karijeri. Nisam dobro servirao, no u svakom slučaju sam zadovoljan kako je završilo, zaključio je na press konferenciji nakon meča.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije