Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za 1. mjesto

Federer opasno napada Đokovića, razlika je dostižna već u Bercyju

Roger Federer of Switzerland returns a shot to Gilles Simon of France during the men's singles final match at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai October 12, 2014. REUTERS/Aly Song (CHINA - Tags: SPORT TENNIS TPX IMAGES OF THE DAY)
31.10.2014.
u 11:42

Nakon Wimbledona Švicarac je zaostajao za Srbinom čak 2690 bodova, a sada taj zaostatak iznosi samo 490 bodova

Novak Đoković 9100, Roger Federer 8610. Takva je bila bilanca ovogodišnjih bodova vodećeg teniskog dvojca uoči jučerašnjih susreta osmine finala na turniru u Parizu. Kad se, nakon njegova osvajanja Wimbledona, učinilo da Novaka nitko ne može zaustaviti u nastojanju da godinu završi na prvom mjestu, stari se lisac Federer počeo polako prikradati. I gotovo iz tjedna u tjedan smanjivati zaostatak za Srbinom. To više nije nedostižna prednost (490), može se dostići u Parizu, a još realnije na završnom Mastersu u Londonu (od 9. do 16. studenoga) koji nepobijeđenom šampionu donosi čak 1500 bodova.

Đoković (27) je, naravno, u prednosti. On je lani osvojio i Pariz i London pa, dakle, zna kako se može furiozno završiti sezona (učinio je to sa 24 pobjede u nizu). No trenutačno prvi igrač ATP liste nedavno je postao otac i pitanje je kako će se očinstvo odraziti na njegovu igru i rezultate.

– Želim sezonu okončati na prvom mjestu, tu nema tajne – kaže Đoković koji je kao prvi završio 2011. i 2012. godinu i sad traži treći trijumf u posljednje četiri godine.

Federer (33) posljednji je put završio godinu na prvom mjestu 2009. godine. Prije toga je kao najbolji okončao i sve godine u razdoblju od 2004. do 2007. Sad mu se pruža prilika da postane drugi igrač u povijesti (uz Nadala) koji je dva puta osvajao, gubio i vraćao tron.

>>Hrvatska protiv Srbije, po svemu sudeći, ipak u Kraljevu

Komentara 2

Avatar nimfalfa10
nimfalfa10
12:45 31.10.2014.

Pa logično je da mu se drastično približio od Vimbldona kad nije osvajao ništa poslednjih godina,po dva tri turnira godišnje,a Đoković redovno igra završnice najvećih svetskih turnira.A poznato je da je tenisko bodovanje takvo da kada se ovako ''vratiš iz mrtvih'' osvajaš mnogo više bodova od onog koji ih brani.Kada pobeđuješ stalno bukvalno stagniraš u bodovima.

DU
Deleted user
14:22 31.10.2014.

Nakon pročitanog teksta ostaje nejasno na što točno novinar misli... Blah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije