Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIKS NA WIMBLEDONU

Federer nakon 2003. ispao iz TOP 4: Bit ću opet broj 1!

'Roger Federer of Switzerland argues with the umpire during his men's singles tennis match against Sergiy Stakhovsky of Ukraine at the Wimbledon Tennis Championships, in London June 26, 2013.
Reuters/Pixsell
27.06.2013.
u 19:56

Statističari su izračunali da nikada u teniskoj open eri nije bilo sedam ozljeda istoga dana, kao ove srijede...

Izjava da je Wimbledon ove godine trajao samo tri dana ipak je pretjerana, no kada se vidi tko je sve ispao iz ždrijeba u prva dva kola, djelomično tvrdnja i stoji. U muškom dijelu ždrijeba više nema Federera, Nadala, Tsonge, a u ženskom Šarapove, Azarjenke, Wozniacki...

Ispadanje Nadala od Belgijca Darcisa u 1. kolu bilo je veliko iznenađenje, no poraz Federera u srijedu protiv Ukrajinca Stahovskog spada u jedno od najvećih u povijesti tenisa. Federer je tako prekinuo rekordan niz od 36 uzastopnih četvrtfinala na Grand Slam turnirima, no za njega je još bolnija činjenica da će od idućeg ponedjeljka biti tek peti tenisač svijeta.

Napravio čudo u Zagrebu

Tako nisko na rang-listi posljednji je put bio 2003. godine. Ako pak turnir osvoji Berdych, Švicarac će pasti na šesto mjesto!

– Ne vjerujem u ovo što upravo gledam – tako je pobjednički uzvik Stahovskog prokomentirao legendarni McEnroe i dodao:

– Hoće li Roger više ikad osvojiti Wimbledon? Nakon ovakvog meča rekao bih da sigurno neće, no kod Federera se nikad ne zna.

Švicarac je odrješito odgovor na pitanje je li ovo njegov kraj u teniskom vrhu:

– Jako me razočarao ovaj poraz, ali još je puno uspješnih godina preda mnom. Sad mogu djelomično zaboraviti ovu sezonu i podrediti se sljedećoj. Igrat ću što više turnira i pokušati opet biti broj jedan.

U dvoboju s Federerom Stahovski je vratio stari duh Wimbledona jer cijeli je meč igrao servis-volej. Doslovno je kampirao na mreži, dobio 61 od 96 takvih poena.

– Zbog pobjede nad Federerom dobio sam više zahtjeva za intervju neko ukupno u dosadašnjoj karijeri – izjavio je jučer Ukrajinac.

Inače, 31-godišnji Federer samo je jednom izgubio od lošije rangiranog igrača nego je to Stahovski (116. na listi). Bilo je to 2002. u Wimbledonu kada ga je porazio naš Mario Ančić, tada 154. tenisač svijeta. Ukrajinca Stahovskog se pak dobro sjeća i hrvatska publika jer je osvojio Zagreb Indoors 2008. godine kao \'sretni gubitnik\'.

Problemi za više igrače

Englezi su se i jučer bavili činjenicom da je u srijedu zbog ozljede mečeve predalo čak sedmero tenisača i tenisačica. Statističari su izračunali da se takvo što nije dogodilo u povijesti teniske open ere (od 1968.). Priča se da je trava ove sezone drukčija nego prije, pa je to razlog brojnih ozljeda.

– Mislim da su to gluposti – smatra Tim Henman, a svoje viđenje oko brojnih ozljeda dao je i Marin Čilić:

– Na travi je mogućnost ozljeda uvijek veća jer loptice manje odskaču, a to je pogotovo problem nama višim igračima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije