Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROGER IPAK NE BRINE

Federer izgubio u polufinalu Estorila

Roger Federer
AFP
08.05.2010.
u 22:32

Pripreme najboljeg svjetskog tenisača Rogera Federera za obranu naslova pobjednika Roland Garrosa ne odvijaju se baš najbolje.

Federer je izgubio polufinalni meč na ATP 250 turniru u Estorilu. Svladao ga je branitelj naslova, Španjolac Albert Montanes 6:2, 7:6(5) nakon jednog sata i 21 minute igre.

Čak tri puta je Federer gubio svoj servis u prvom setu, u kojem je napravio i 19 neforsiranih pogrešaka, uglasvnom s bekhendom, pa mu niti jedan break nije baš ništa pomogao. Drugi set je prvi svjetki reket odigrao nešto bolje, Montanesu nije dopustio niti jednu break-priliku, sam ih je izborio dvije, ali bez realizacije. U tie-breaku je Švicarac poveo s 5:2, samo da bi izgubio pet poena u nizu.

Meč je kasnio više od dva sata zbog jake kiše, a Federer je dvoboj okončao s 48 neforsiranih pogrešaka...

- Teren je bio izrazito spor, ali to me nije nešto posebno smetalo. Ipak sam ja odrastao u Švicarskoj, u kojoj često pada kiša. Razočaran sam s ovakvom predstavom, iako u drugom setu i nisam igrao tako loše. Posebno sam nezadovoljan s kretanjem, bio sam prespor. Nedostaje mi mečeva, ali, nastavit ću žestoko trenirati. Nije mi žao zbog dolaska u Estoril, bila je to dobra odluka. Volio bih i ubuduće dolaziti na ovaj turnir – pričao je Federer nakon prvog poraza u četvrtom dvoboju protiv Montanesa, 34. tenisača na ATP ljestvici.

Federer kaže da ga poraz ne brine u kontekstu priprema za drugi Grand Slam turnir sezone u Parizu.

- Nisam zabrinut, daleko je još Roland Garros. Moj cilj ionako nije osvojiti 12 turnira godišnje. Mene zanimaju najveći turniri, Grand Slamovi, ATP Masters 1000 turniri i završnica u Londonu, kao i pozicija broj 1 koju želim zadržati.

Što se tiče ovog potonjeg, Švicarca još šest tjedana dijeli od obaranja rekorda Amerikanca Petea Samprasa, koji je proveo 286 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvici.

Federer je na ATP Masters 1000 turniru u Rimu prošloga tjedna izgubio u prvom meču na turniru od Latvijca Ernestsa Gulbisa, a dvije pobjede i polufinalni poraz u Estorilu također ne mogu njegove navijače nakrcati samopouzdanjem.

Albert Montanes, prošlogodišnji pobjednik u Estorilu, izborio je svoj osmi ATP finale karijere. U lov na četvrti trofej krenut će protiv domaćeg predstavnika, 133. tenisača svijeta Frederica Gila, koji je u drugom polufinalu pobijedio Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza 6:2, 5:7, 6:3 nakon dva sata i 28 minuta igre. Gilu će to biti prvi finale u karijeri na nakom ATP turniru.

Montanes i Gil jedini dosadašnji dvoboj odigrali su lani u četvrtfinalu Casablance, također na zemlji, a bolji je bio Španjolac u dva seta.

 

ATP Estoril, polufinale:

Montanes (4) – Federer (1) 6:2, 7:6(5)

Gil – Garcia-Lopez (5) 6:2, 5:7, 6:3

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije