Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros lista

Federer izborio sudar s Đokovićem, Mate Delić u juniorskom četvrtfinalu

\'Andrea Petkovic of Germany returns the ball to Maria Kirilenko of Russia during the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris May 30, 2011.               REUTERS/Regis Duvi
Reuters
01.06.2011.
u 09:37

Preokret Schiavone protiv Pavljučenkove, 14-godišnja Osječanka Donna Vekić među 16 najboljih juniorki

Prema statistikama Međunarodnog teniskog saveza (ITF), prvi put nakon 1984. godine u četvrtfinalu Roland Garrosa igrat će svih prvih pet nositelja turnira. Nadalu (broj jedan), Đokoviću (broj dva) i Soderlingu (broj pet) pridružili su se jučer i Roger Federer (pobijedio Monfilsa - 6:4, 6:3, 7:6(3)) i Andy Murray koji je okrenuo 0:2 u setovima protiv Srbina Troickog (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5).

– Dočekao sam polufinalni meč s Đokovićem, to je ono zbog čega naporno treniram cijele sezone. Igram odlično i jedva čekam taj meč – rekao je Federer.

Kod tenisačica junakinja dana je braniteljica naslova, Talijanka Francesca Schiavone, koja je u četvrtfinalu gubila od Ruskinje Anastazije Pavlječenkove sa 6:1 i 4:1, bila dva poena od poraza, a na kraju je našla put do polufinala (1:6, 7:5, 7:5). Hrvatski junior Mate Delić izborio je četvrtfinale pobjedom nas Španjolcem Carballesom Buenom - 6:7(2), 6:2, 8:6, a 14-godišnja Osječanka Donna Vekić izborila je osminu finala nakon što je svladala Japanku Kato - 4:6, 6:1, 6:4.

Izjava dana pripada Njemici Andreji Petković nakon ulaska u prvi pariški četvrtfinale: 
– Osvojim li turnir, dat ću vam apsolutno sve što želite – kazala je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije