Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje posljednji Grand Slam turnir sezone US Open

Federer favorit kladionica, Čilić stigao i razgledati

Roger Federer
Reuters
30.08.2010.
u 13:49

Mirjana Lučić i Ivan Dodig izborili su glavni turnir i igraju protiv Alicije Molik, odnosno Čileanca Fernanda Gonzaleza.

Može li Rafael Nadal osvojiti jedini Grand Slam naslov koji mu nedostaje ili će možda Roger Federer do šeste pobjede u New Yorku – dvije su najveće dvojbe u svijetu tenisa uoči US Opena. Vodeće svjetske kladionice daleko više vjeruju velikom Švicarcu (na njegovu pobjedu koeficijent je 2.30, na Nadala oko 3.50) koji je naslovom na "Mastersu 1000" u Cincinnatiju dokazao da je spreman za novi pohod prema "broju jedan".

– Moje je samopouzdanje visoko, osjećam se izvrsno, baš kao i kad sam osvajao prijašnje naslove u New Yorku. No, Rafa, Murray i Đoković također izgledaju jako dobro, pa US Open ima nekoliko velikih favorita. Ja duboko vjerujem da, ako me posluži zdravlje, mogu osvojiti još dosta Grand Slamova – kaže Roger koji je lanjski finale izgubio od Juana Martina del Potra.

No, Argentinac neće braniti naslov, i dalje se oporavlja od operacije ručnog zgloba. Glavni hrvatski adut u New Yorku, kao i lani, bit će Marin Čilić koji brani bodove iz lanjskog četvrtfinala. Iako ga rezultati u posljednje vrijeme nisu mazili, Marin na US Openu uvijek igra najbolje. Odličan ždrijeb nudi mogućnost pravog rezultata. Turnir otvara danas protiv Ukrajinca Ilje Marčenka.

– S Marčenkom nikad nisam igrao, nisam ga imao prigodu ni pogledati. Znam da je ove godine ušao među sto najboljih na svijetu i da može igrati solidno. Mislim da će na rezultat ipak utjecati moje raspoloženje i igra. Imao sam petnaestak dana za pripremu nakon Cincinnatija i s te sam strane zadovoljan. Osjećam se dobro, željan sam igre – poručuje Marin Čilić iz New Yorka, gdje nije sve bilo u znaku priprema za US Open.

– Bilo je vremena i za opuštanje, malo obilaženja, šetnje. Iskoristilo se vremena koliko se moglo – kaže Međugorac.

Drugi hrvatski predstavnik Ivan Ljubičić (15. nositelj) tek u subotu navečer doznao je ime prvog suparnika. Bit će to američki kvalifikant Ryan Harrison. Igrali su samo jednom, i to u 1. kolu Indian Wellsa ove godine. Ivan je na tom turniru stigao do najvećeg naslova karijere. Nije loš pokazatelj...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije