Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS KUP ŠANGAJ U posljednjem dvoboju "crvene skupine" Federer je izgubio od Andyja Murraya sa 6:4, 6:7, 5:7

Federer bez polufinala Mastersa

14.11.2008.
u 16:27

Sjajnim mečem je okončano natjecanje po skupinama na Masters Cupu. Nakon tri sata je Andy Murray pobijedio Federera 4-6, 7-6(3), 7-5, te ga izbacio...

Rogera Federera je samo pobjeda u ovom meču gurala u polufinale na šangajskom turniru gdje je ostavio duboki trag, dok je Andy Murray od ranije bio siguran u plasman među četiri najbolja, ali je tri sata i jednu minutu odradio krajnje profesionalno.

Murray: Ovo je jedna od najvećih pobjeda u karijeri


- Ovo je sigurno jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Makar to može zazvučati čudno, ali osjećam se kao da sam već osvojio Masters Cup, makar sam jako daleko od svega - rekao je Murray i pojasnio:
- Kada pobijedite Federera na ovakvom turniru onda imate takav osjećaj. Federer je najbolji tenisač kojeg sam u životu vidio i pobijediti ga na mjestu gdje je četiri puta bio najbolji mora biti poseban trenutak.
Hoće li ovaj teniski triler ostaviti traga na Murrayju u polufinalu tek će se vidjeti, ali ako je imao cilj izbacivanja Federera s turnira, onda je to napravio na najdramatičniji način.

Murray je iskoristio tek devetu meč loptu kako bi slomio drugog tenisača svijeta, koji je cijeli treći set odigrao na rezervi. Naime, u toj dionici je dva puta tražio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u leđima, a na terenu je izgledao tromije.

Unatoč tome, Federer je u trećem setu vratio break zaostatka (kod 2-3), a potom je odmah napravio break za vodstvo 4-3. Međutim, prednost nije dugo izdržao, te se do kraja izvlačio iz milijun problema. Kod 5-4 za Britanca je spasio 15-40 i pet prednosti, odnosno sedam meč lopti!

Nakon toga je red na Federera došao kod 5-6 i tada se našao u istoj situaciji (15-40). Jednu meč loptu je spasio, drugu nije, te je za njega time završio šangajski put u 2008. godini.

Prije toga je Federer osvojio prvi set uz sjajnu igru, a u drugom se vratio unatoč zaostatku 2-5 (dva breaka zaostatka). No, makar je iz izgubljene situacije osigurao tie-break, u njemu nije imao odgovor na sjajnog Britanca.

Federer i Murray su definitivno u tih 3 sata i jednu minutu odigrali najbolji meč na ovogodišnjem Masters Cupu, ali vjerojatno jedan od najboljih u teniskoj 2008. godini. No, kako je Federer izgubio mitski finale Wimbledona od Rafaela Nadala, tako je i ovaj put ostao na gubitničkoj strani.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije