Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELJAČA PREMETAČA...

Favoriti razočarani nevremenom: Nismo imali šanse

Ole Einar Bjorndalen
AFP
14.02.2010.
u 23:10

Šok i nevjericu izrazili su favoriti prve biatlonske utrke u olimpijskom programu Igara u Vancouveru, na 10 kilometara u disciplini sprint.

Podbacio je 36-godišnji Ole Einar Bjørndalen, koji je u ovoj utrci pucao na prvu medalju od pet koliko ih je planirao, čime bi na ljestvici najboljih zimskih olimpijaca pretekao trofejnog sunarodnjaka, skijaša-trkača Bjørna Daehlija.

- Ispalo je doista loše. Staza je bila u redu, no padalo je jednostavno previše snijega – kazao je razočarani vlasnik devet olimpijskih medalja nakon što je za pobjednikom, Francuzom Vincentom Jayem, zaostao minutu i 41 sekundu.

Složili su se i Francuzi, koji su imali dva velika favorita i aktualnoga olimpijskog pobjednika ispred kasnijeg slavljenika Jaya. Vodeći u Svjetskom kupu, Simon Fourcade, završio je, međutim, utrku na katastrofalnom 71. mjestu, dok je njegov brat Martin do cilja došao s 35. vremenom. On je deseti u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Zlatni iz Torina prije četiri godine, Vincent Defrasne, zauzeo je 53. mjesto.

- Kad sam vidio vidio taj snježni pljusak, shvatio sam da nemam nikakve šanse i da je sve gotovo – izjavio je Defrasne, francuski barjaktar na otvorenju, dotaknuvši se pobjednika Jaya.

- Savršeno je to za njega, za francuski biatlon. Ako je itko to zaslužio, onda je to Vincent.

Komentara 2

MA
maxxxx
08:12 15.02.2010.

Ne razumijem ovo, smeta im snijeg pa jadni nisu imali šanse, valjda treniraju u laboratorijskim uvjetima, pa su medalje osvojili luzeri koji treniraju po snijegu ?!?

GE
gepard1973
09:50 15.02.2010.

da bi znao o ćemu pričaš morao bi gledati biatlon umjesto mariču, jer je nakon Jakova, kojem svaka čast i slava, došla takva mećava sa kišom snijegom i vjetrom da stvarno nije bilo ni za stajati na takvom vremenu, a kamoli trčati i pucati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije