Naslovnica Sport Ostali sportovi

Faros maraton u Kući slavnih!

Hvarski maraton na Floridi je uvršten među svjetsku elitu uz nazočnost hrvatskog veleposlanika u SAD-u Ilije Želalića
24. rujna 2012. u 14:27 0 komentara 5 prikaza
Faros maraton (1)
Foto: Faros

Na inauguracijskoj svečanosti održanoj u jednom od najunikatnijih hotela u svijetu, hotelu Queen Mary u Long Beachu, Faros maraton ušao je u povijest svjetskog plivanja kao prva organizacija koja je postala članom Hall of Famea – Kuće slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi. Priznanje uime Maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u nazočnosti generalnog konzula Republike Hrvatske gosp. Ilije Želalića i brojnih potomaka hrvatskih iseljenika koji danas žive u San Pedru i Kaliforniji, primio je glavni tajnik Janez Maroević. U kratkom govoru zahvalio je svima, posebno brojnim volonterima iz Starog Grada koji su makar i djelić svoga života ugradili u ovaj svjetski projekt jer se bez njihove pomoći Faros ne bi uspio kontinuirano održavati već gotovo četiri desetljeća. Izrazio je uvjerenje da će ova nagrada svima u Starom Gradu i Hrvatskoj biti dodatni poticaj da Faros u budućnosti bude još bolji i jači i da živi vječno na ponos svima koji cijene prave vrijednosti.

Na svečanosti uoči inauguracije posebnom nagradom International Swimming Hall of Famea nagrađen je utemeljitelj Faros maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja gosp. Vicko Šoljan, inače i sam član Kuće slavnih od 2007. godine. Povodom ovog svečanog čina Kuća slavnih je u Starom Gradu postavila veliku spomen-ploču u čast čak dvoje svojih članova iz ovog malog gradića, čime se ne može podičiti nijedna svjetska metropola.

Apćihaaa!
Jeste li znali da kišete brzinom od 150 kilometara na sat?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.