Naslovnica Sport Ostali sportovi

Faros maraton u Kući slavnih!

Hvarski maraton na Floridi je uvršten među svjetsku elitu uz nazočnost hrvatskog veleposlanika u SAD-u Ilije Želalića
24. rujna 2012. u 14:27 0 komentara 9 prikaza
Faros maraton (1)
Foto: Faros

Na inauguracijskoj svečanosti održanoj u jednom od najunikatnijih hotela u svijetu, hotelu Queen Mary u Long Beachu, Faros maraton ušao je u povijest svjetskog plivanja kao prva organizacija koja je postala članom Hall of Famea – Kuće slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi. Priznanje uime Maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u nazočnosti generalnog konzula Republike Hrvatske gosp. Ilije Želalića i brojnih potomaka hrvatskih iseljenika koji danas žive u San Pedru i Kaliforniji, primio je glavni tajnik Janez Maroević. U kratkom govoru zahvalio je svima, posebno brojnim volonterima iz Starog Grada koji su makar i djelić svoga života ugradili u ovaj svjetski projekt jer se bez njihove pomoći Faros ne bi uspio kontinuirano održavati već gotovo četiri desetljeća. Izrazio je uvjerenje da će ova nagrada svima u Starom Gradu i Hrvatskoj biti dodatni poticaj da Faros u budućnosti bude još bolji i jači i da živi vječno na ponos svima koji cijene prave vrijednosti.

Na svečanosti uoči inauguracije posebnom nagradom International Swimming Hall of Famea nagrađen je utemeljitelj Faros maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja gosp. Vicko Šoljan, inače i sam član Kuće slavnih od 2007. godine. Povodom ovog svečanog čina Kuća slavnih je u Starom Gradu postavila veliku spomen-ploču u čast čak dvoje svojih članova iz ovog malog gradića, čime se ne može podičiti nijedna svjetska metropola.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.