Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže kaznu

FARE osudio navijače: 'To je najveći homofobni ispad sezone!'

Sarajevo
Foto: Twitter
19.05.2015.
u 15:11

- Koreografija navijača Sarajeva bila je jedna od najgorih prikaza homofobije koje smo vidjeli ove sezone. Ovakvi činovi diskriminacije trebaju biti sankcionirani

U Sarajevu je proteklog vikenda održan derbi između istoimenog domaćina i Željezničara, a završilo je bez pogodaka. Bio je to jedan od ključnih dvoboja u borbi za naslov prvaka, a momčad Sarajeva ostala je vodeća s bodom više od ''Želje''. No, tu utakmicu obilježili su i navijači domaće momčadi, Horde zla, koji su tijekom susreta istaknuli neprimjerenu poruku.

"17. 5. je Međunarodni dan borbe protiv homofobije. U čast sutrašnjeg praznika vašeg, napušite se dobro k... našeg", pisao je na transparentu, a ubrzo je stigla i osuda.

O tome je pisao ugledni britanski Guardian i osudio takvu poruku, a reagirala je organizacija "Nogomet protiv rasizma u Europi" (FARE).

– Koreografija navijača Sarajeva bila je jedan od najgorih prikaza homofobije koje smo vidjeli ove sezone. Ovakvi činovi diskriminacije trebaju biti sankcionirani. Kontaktirat ćemo s Nogometnim savezom BiH i tražiti od njih da to učine – kazao je Piara Powar, izvršni direktor FARE-a.

Kako pišu mediji iz susjedne zemlje, iz Saveza se još uvijek nitko nije oglasio.

>>Oglasio se FARE o kazni Hrvatskoj: 'Za dom spremni' vikalo je 500 navijača

>>Hrvatski nogometni savez o Stevanoviću: Poslat ćemo Uefi što je rekao!

Komentara 49

DU
Deleted user
15:23 19.05.2015.

korektna poruka

NI
Niko19
15:34 19.05.2015.

To je onaj panj Stevanović, zar ne? Ne shvaća malo šale... :)

Avatar petrolio
petrolio
15:20 19.05.2015.

hahahaha, a jesu otkačeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije