Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANILI ZORANA STEVANOVIĆA

Oglasio se FARE o kazni Hrvatskoj: 'Za dom spremni' vikalo je 500 navijača

Norveška
Goran Stanzl/PIXSELL
11.04.2015.
u 12:49

"Promatrači koje FARE šalje na sportska događanja su educirani, iskusni i neutralni profesionalci koji ni na koji način nisu povezani s klubovima ili nacionalnim vrstama čije utakmice nadgledaju."

Oglasila se napokon službeno organizacija "Nogomet protiv rasizma u Europi" (FARE) i riješila možda neke nedoumice. Naime, Hrvatski nogometni savez obrušio se na suradnika te organizacije Zorana Stevanovića zato što je on njih pak optužio da su znali koja Uefina kazna za utakmicu s Italijom slijedi, ali i zato što ga smatraju odgovornim za prijavu koja je do kazne dovela.

I dok oni tvrde da nisu znali, isto tako Zoran Stevanović tvrdi da nikome ništa nije prijavio. Ukoliko je ono što FARE navodi u službenom priopćenju točno, a nije jasno zašto ne bi bilo, o svemu su Uefu izvijestili neutralni promatrači nevezani uz Hrvatsku ili bilo koju od zemalja u regiji na bilo koji mogući način.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

Poslali smo dva neovisna promatrača na stadion Maksimir kako bi pratili što se događa na utakmice Hrvatske i Norveške 28. ožujka 2015. godine. Oni su na licu mjesta zabilježili nekoliko spornih povika, a u njima je sudjelovalo oko pet stotina navijača. Pjevale su se pjesme i vikali slogani koji su ekstremno nacionalističke prirode, povezani s ekstremno desnim fašističkim pokretima. Uz to, bilo je i odvojenih homofobnih skandiranja.

UEFA je u više navrata poduzela mjere protiv Hrvatske zbog navedenih incidenata, ali i zbog mnogih drugih incidenata koji su se zbivali na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije u prošlosti te na samom susretu s Norveškom.

Napominjemo, promatrači koje FARE šalje na sportska događanja su educirani, iskusni i neutralni profesionalci koji ni na koji način nisu povezani s klubovima ili nacionalnim vrstama čije utakmice nadgledaju.

Promatrače regrutiramo van FARE "mreže" i oni nemaju nikakve koristi od mjera koje uslijede, niti se na njih po tom pitanju utječe i nisu povezani s potezima nacionalnih saveza ili klubova. Njihov je posao zabilježiti što se događa.

>> Što je to čuo i prijavio gospodin Stevanović, a da može biti razlog za ovakvu kaznu?

>> Hrvatski nogometni savez o Stevanoviću: Poslat ćemo Uefi što je rekao!

Komentara 308

DE
debelisef
13:02 11.04.2015.

Nek se malo Stevanovic, Pupovac i slicni zapitaju kakvu "uslugu" svojim rabotama cine svojim Srbima u Hrvatskoj. Uvijek su protiv hrvatskih generala, nogometne reprezentacije, katolicke crkve... U kojoj god udrugi djeluju i s koje god pozicije idu, uvijek su protiviv onoga kaj voli velika vecina Hrvata. Efekt je kontraproduktivan; na sebe i na svoje sunarodnjake samo navlace bijes vecinskog naroda. Onoga trenutka kad s tim prestanu, te kad konacno uvide i javno priznaju da su Srbi izvrsili agresiju na Hrvatsku, pokrenuli i pocinili lavinu zlocina, te da su taj isti rat opravdano i zasluzeno izgubili, tada ce stvari krenuti u pravom smjeru. Njihovo dosadasnje djelovanje je znak da se nisu pomirili s realnoscu...

L0
luena 01
13:01 11.04.2015.

Da a FARE je isao po tribini od jednog do drugo navijaca i dosao na 500 il kako su dosli do tih 500,sram vas bilo ... Do kad ce nas vise srbi ucjenjivat i cinkarit,kad ce mo bit svoj na svom a ne da oni misle kako su jos juga... I onda se nadju i pricaju o regionalnoj ligi ,malo morgen igrajte regionalu ligu medju svojih gradova ...

DO
dobar
12:59 11.04.2015.

Znaci Hrvatskoj je zabranjeno da se veseli svojim pobjedama pa to nisu stvarno radili ni fasisti u svoje vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije