Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arsenal slavio

Van Gaal odbacio Welbecka pa ga on izbacio iz FA kupa!

Danny Welbeck
Reuters/PIXSELL
09.03.2015.
u 23:01

Završilo je 2:1, a pobjednički pogodak zabio je nogometaš koji je ponikao u Manchesteru

Arsenal je na Old Traffordu slavio protiv Manchester Uniteda 2:1 i time stigao do rekordnog 28. polufinala uglednog FA kupa, ali i prekinuo negativni niz dug devet godina. Od 2006. nisu slavili na ovom gostovanju i zato je pobjeda još vrjednija.

Krenulo je furiozno od samog početka i topnici su se nametnuli na terenu bez ikakvih kompleksa, što je uostalom Arsene Wenger i najavljivao prije utakmice. Isplatilo im se u 26. minuti kad je Monreal načeo mrežu domaćina. Ali već tri minute kasnije Rooney majstorski donosi izjednačenje i činilo se da će Arsenal potonuti kao mnogo puta dosad.

No dogodilo se suprotno, kao da su ubacili u višu brzinu i tražili novi pogodak. Koji je stigao u 62. minuti i rastužio dvostruko navijače Manchestera jer strijelac je bio odbačeni Danny Welbeck. Od malih nogu bio je u klubu, volio ga svim srcem i s dolaskom Louisa van Gaala pokazana su mu izlazna vrata. Zato mu rijetki mogu zamjeriti što je tako energično slavio ovaj pogodak.

I kao da se tad uvukla dodatna nervoza u ove sezone neuvjerljivi United jer Di Maria je napravio glupost i dobio dva žuta kartona unutar jedne minute (76. i 77.), što Arsenal nije mogao propustiti. Još su mogli preko Sancheza i Girouda stići do uvjerljivije pobjede, ali i ovo im je dosta, prekinuli su dug niz, prestigli su upravo Manchester s kojim su do danas bili izjednačeni na ljestvici klubova s najvećim brojem polufinala FA kupa i snažan im je sve to poticaj za ono što slijedi - West Ham i Monaco.

>> Arsenal na Old Traffordu nije pobijedio od 2006. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije