Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Evo zašto ovog vikenda nitko neće morati moliti ljude da ostanu doma

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL
Marko Lukunic/PIXSELL
17.10.2020.
u 08:00

Branitelj naslova Dinamo ove subote na Maksimiru ugošćuje Goricu, iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva

U subotu i nedjelju velik broj ljudi bit će prikovan ispred ekrana bilo koje dimenzije – ovog vikenda nogometni spektakli redat će se jedan za drugim, a u Germania Sport kladionici pronaći ćete najbolje tečajeve za sve ove događaje.

2020. godinu ćemo pamtiti po mnogočemu – jedna od tih stvari jesu konstantni pozivi da zbog epidemioloških razloga ostanemo doma, ali ovog vikenda to neće biti toliko potrebno, zbog količine sjajnih nogometnih derbija koji su na rasporedu.

Dinamo – Gorica (15:00, subota)

Branitelj naslova Dinamo ove subote na Maksimiru ugošćuje Goricu, iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva obzirom da dvije ekipe dijele prvo mjesto zbog jednakog broja bodova – 16, iako Dinamo ima utakmicu manje.

To svakako ne umanjuje uspjeh momčadi litavskog trenera Valdasa Dambrauskasa kojoj je ovo treći ogled protiv najjačih momčadi u prvenstvu, nakon što su u pretprošlom kolu poraženi od Bjeličinog Osijeka s 2:1, a u prošlom su bili bolji od Hajduka identičnim rezultatom. S druge strane, Dinamo još nema poraz u domaćem prvenstvu, no eventualnim porazom momčad Zorana Mamića čelnu poziciju može prepustiti Goričanima, što je ipak teže za očekivati. Kvota na pobjedu Dinama zato je 1.35, dok nas ne bi iznenadio ni kakav nerješen rezultat, za koji je Germania predložila sjajan tečaj 5.00

Everton – Liverpool (13:30, subota)

Peto kolo Premier lige kreće Merseyside derbijem. Teško da postoji bolji način za povratak u jednu od najkvalitetnijih liga svijeta poslije dvotjedne pauze jer susret Evertona i Livepoola garantira spektakl kakav se u gradu Beatlesa čekao desetljećima. Karamele blistaju, samopouzdanje im je na najvećoj razini i s pravom se nadaju da je možda došao dan za skalp velikog rivala. Prvog poslije 10 godina.

Domaćin u duel ulazi s liderske pozicije, s maksimalnim učinkom u dosadašnja četiri meča, dok gosti na Goodison Park stižu poslije sramotnog debakla u Birminghamu i poraza od Aston Ville od 7:2. Međutim, položaj na tablici sigurno ne igra presudnu ulogu u derbiju, na što ukazuju međusobni susreti u prethodnim sezonama  kad je tim s Anfielda dominirao, ali mu protiv Evertona nikad nije bilo lagano, posebice na Goodisonu. Ipak, tradicija kaže da je Liverpool bez poraza od Evertona na protekla 22 dvoboja u svim natjecanjima. Kompleks je tu, bez dvojbe, ali i namjera Karamela da ga se rješe.

Sjajni trener, Talijan Carlo Ancelotti složio je respektabilan sastav s odličnim napadom, u kojem dominiraju Calwert-Lewin, Richarlison i James Rodriguez, pa u plavom dijelu grada napokon imaju trident kadar da zaprijeti onom Liverpoolovom - Mane, Salah i Firmino. Razlika između dva sastava je donekle izbrisana i u obrambenim elementima, pa Jurgena Kloppa i njegove momke ne čeka nimalo naivan susret.

Zanimljivo, Everton je igrao GG na šest prethodnih domaćinstava, dok je isti znak zaokružen na 10 od 12 prethodnih susreta Redsa u svim natjecanjima. Tečaj u Germaniji da oba tima daju barem po gol je 1.47.

Inter – Milan (18:00, subota)

Gradski derbi u Milanu jedan je od najvećih nogometnih derbija, koji se kroz povijest igrao u raznim zanimljivim ili specifičnim uvjetima, ali vjerojatno nikada kao što su trenutni.

Koronavirus je sve bacio u drugi plan. Situacija se u Italiji ponovno pogoršava te broj zaraženih sve više reflektira onaj travanjski, a ni nogomet nije ostao pošteđen. COVID-19 ponovno je ušao u klubove Serie A, a konkretno - Inter je jedan od najpogođenijih.

Uoči derbija, strateg Nerazzurra Antonio Conte neće računati na šestoricu igrača, od kojih su mu neki vrlo bitni. Stoperi Skriniar i Bastoni su starteri, veznjak Gagliardini i bek Young su u rotaciji, dok se jedino neće previše osjetiti odsustvo rezervnog vratara Radua i Nainggolana koji nije ni planiran za ovu sezonu ali je silom prilika ostao u klubu. Dodajmo i da je veznjak Sensi suspendiran zbog crvenog kartona koji je zaradio protiv Lazija te je jasno u kakvim je problemima trener Intera pred derbi.

Posebice će Conteu biti teško nadomjestiti izostanak dva stopera jer igra s trojicom u zadnjoj liniji. Stoga će njihova mjesta vjerojatno popuniti D'Ambrosio i Kolarov kojima to nisu primarne pozicije te mogu biti rizik u obrani. Osim toga, neki jako važni igrači Intera doći će umorni poslije reprezentativnih obveza – posebice oni iz Južne Amerike kao što su Lautaro Martinez, Alexis Sanchez te Arturo Vidal.

I u Milanov tim se uselio koronavirus, ali nije nanio toliko štete. Van stroja su zbog virusa rezervni stoperi Gabbia i Duarte, a najbitnije je ipak da se oporavio Ibrahimović bez kojeg je Milan ostvario dvije pobjede u posljednja dva kola, ali se ipak osjetilo da Zlatan nedostaje u napadu, u kojem neće biti našeg Rebića zbog saniranja ozljede ramena.

Milanova mlada momčad uspjela je pobijediti sve tri utakmice na početku prvenstva, ali je igrao protiv slabijih protivnika kao što su Bologna, Crotone i Spezija. Ovo će im biti prvi ozbiljniji test u sezoni. Imaju ogroman motiv da konačno nagrade navijače prvenstvenom pobjedom koju nad Interom čekaju od 2016. godine. Posljednja četiri derbija Inter je rješio u svoju korist.

Inter je objektivno jači, iskusniji i kandidat je za titulu. Milan je, s druge strane, najmlađi tim u ligi i mnogo toga ovisi o Zlatanu Ibrahimoviću s kojim mlađi igrači djeluju drugačije na terenu. I na Derbi della Madonna nerješen rezultat uvijek je dobra opcija, ovog puta s tečajem 3.40 u Germania Sport kladionici.

I to nije sve: ovog vikenda sastat će se u derbijima i Napoli – Atalanta (15:00, subota), Manchester City – Arsenal (18:30, subota), Sporting – Porto (21:30, subota), Celtic – Rangers (13:30, subota)…

Uživajte u vrhunskom nogometu i kladite se kod Germanije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije