Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MAMIĆ:

Evo za koga Mamić misli da nema europski renome, a tko od protivnika poznaje Modre

Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
02.10.2020.
u 18:25

"Najmanje su nam poznati Austrijanci Wolfsberger, ne zato što ih nismo pratili, nego nemaju veliku tradiciju,  nemaju europski renome, ali i oni su u Austriji napravili velike rezultate"

Zagrebački Dinamo će u Europskoj ligi igrati u skupini K gdje se nalaze i CSKA Moskva, Feyenoord i Wolfsberger odlučio je u petak ždrijeb UEFA-e, a trener Zoran Mamić smatra da se radi o dobroj skupini i da njegova momčad ima šansu za prolaz.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamove pripreme za novu sezonu

"Dobili smo dobru, kompetitivnu i atraktivnu grupu velikih imena. CSKA je sjajna momčad koja je najveći konkurent Zenitu, puno su investirali u pojačanja, to je klub koji se dobro odupire ponudama za našeg Nikolu Vlašića. Feyenoord je klub bogate tradicije, veliki klub, vodi ih Dick Advocaat. Tamo je Željko Petrović koji sjajno poznaje hrvatski nogomet i Dinamo. Najmanje su nam poznati Austrijanci Wolfsberger, ne zato što ih nismo pratili, nego nemaju veliku tradiciju,  nemaju europski renome, ali i oni su u Austriji napravili velike rezultate i došli su do tu gdje jesu i treba ih shvatiti ozbiljno", rekao je Mamić komentirajući današnji ždrijeb održan u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

01.10.2020.,Zagreb - Stadion Maksimir, Utakmica play offa UEFA Europa lige, GNK Dinamo Zagreb - FC Flora Tallinnn.Zoran Mamic Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

"Mi se sada u ovih 17 dana prijelaznog roka koliko je ostalo želimo pojačati i pripremiti za te utakmice. Vidjet ćemo koja će nam utakmica biti prva. Dva protivnika ćemo gledati već ovog vikenda, Austrijance i Nizozemce, a CSKA igra daleko u Uralu pa ne možemo organizirati putovanje. Idemo se pripremiti da se što bolje predstavimo i nadam se da Dinamo može daleko u ovoj grupi", ocijenio je Mamić.

Prvo kolo Europske lige počinje 22. listopada, a po dvije najbolje momčadi iz svake od 12 skupina plasirat će se u šesnaestinu finala, gdje će im se pridružiti još osam trećeplasiranih klubova iz skupina Lige prvaka. Utakmice šesnaestine finala su na rasporedu u veljači, osmina finala će biti odigrana u ožujku, četvrtfinala u travnju, a polufinalni dvoboji krajem travnja i početkom svibnja.

Finale Europske lige predviđeno je za 26. svibnja 2021. u Gdanjsku.

01.10.2020., Zagreb - , Stadion Maksimir, Utakmica play offa UEFA Europa lige, GNK Dinamo Zagreb - FC Flora Tallinnn. Bruno Petkovic Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
19:48 02.10.2020.

Dobra skupina i dobro detektirano, dodao bih, danas sigurno više nema autsajdera, velika su ulaganja u nogomet u svim zemljama, jer kod svih je nogomet prepoznat kao značajan business, no isto tako je i Dinamo izrastao u veliki klub, a ima i vremena za sve još posložiti i uigrati se, te tempirano podignuti tjelesnu spremu i formu, tako da će ova ekipa sa svojim potencijalom opet napraviti veliki rezultat u EL, te sam time uvjeren u sigurnu prolaznost ove skupine i novih uspjehe na proljeće, pa na kraju ovaj put kroz EL dobije i novu dimenziju i viši smisao, i još nas više podigne i financijski i statusno, i sve svakako uz nova veselja. No kao i Blažičko, ponovit ću, nužno je vrijeme i za ostvarenje pripadajućih uvjeta rada akademije i kluba, time se ide još naprijed i sve diže na još veći nivo, samo stadion, on je od krucijalne važnosti za taj korak više, ale ale Dinamo ale..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije