Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravila ponašanja

Evo što policija poručuje navijačima uoči današnjeg derbija

Torcida i BBB na Maksimiru
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
17.05.2014.
u 11:38

Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari) kako u dijelu upravljanja prometom tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda!

Danas nas očekuje najveći hrvatski derbi, na Maksimiru će se u 15 sati sastati Dinamo i Hajduk. Bit će to još jedan nogometni praznik, a očekuje se i velik broj navijača. Iz Splita najavljuju dolazak oko dvije tisuće pripadnika Torcide, a utakmica je kao i uvijek proglašena događajem visokog rizika. Zbog toga se i policija oglasila priopćenjem, kojeg vam donosimo u cijelosti.

"Nogometna utakmica između GNK Dinamo i HNK Hajduk koja će se odigrati u subotu, 17. svibnja u 15 sati je procijenjena kao utakmica visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika iz PU zagrebačke i drugih policijskih uprava biti angažiran na osiguranju.
Ulazi za gledatelje se otvaraju u 13 sati te molimo da se čim ranije dođe na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona.

Na prostoru tržnice i poligona autoškole kod okretišta Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 6 do 18 sati, temeljem prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba, bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Također, temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije po potrebi od 13 do 18 sati zabranit će se promet Maksimirskom cestom, Ulicom Svetice i Budakovom ulicom, prilikom dolaska i odlaska navijača.

Upozoravamo građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama.

Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi tvrdi predmeti, te torbe i ruksaci.

Upozoravamo sve posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. Obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom.

Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima obavljat će snimanje i fotografiranje na prostoru stadiona te ostalih javnih mjesta gdje će se okupljati navijači. Poduzet će pojačane mjere osiguranja u zonama stadiona Maksimir te na širem gradskom području. Obavit će pojačani nadzor i upravljanje i preusmjeravanje prometa na prilaznim pravcima stadiona Maksimir.

Poduzet će se potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ih stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način.

Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari) kako u dijelu upravljanja prometom tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda! Mole se građani i svi posjetitelji utakmice da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora.

Pozivamo sve građane, posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja."

>>Čelnici Hajduka ipak u loži, s navijačima Hajduka dolazi i Ivo Bego

Ključne riječi

Komentara 5

MK
MKGRA
15:06 17.05.2014.

Policija poručuje poštujete 10. Zapovijedi Plati kartu, ŠUTI ,po mogucnosti ne Komentiraj utakmicu niti sudačke odluke Itd... Sa zabranama Ipak je onda bolje ostati doma

EP
El Patcharan
14:18 17.05.2014.

Kad ću dočekat dan sa naslovom "Policija izdala upute Zdravku Mamiću za civilizirano ponašanje"?

BA
baniček
15:09 17.05.2014.

ma neće nitko ni doć na stadion, to nikog ni ne zanima.,,sramota az zagreb koji ima oko 700 000 stanovnika i navodno je tzv.metropola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije