Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKI SUSRET

Evo što Čačić očekuje od utakmice s Meksikom

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
27.05.2017.
u 17:30

- Očekujem dobru nogometnu predstavu, punu angažmana, nakon koje ćemo moći biti zadovoljni. Kemija je uvijek prisutna u hrvatskoj reprezentaciji - rekao je Čačić.

Proslavljeni stadion Memorial Coliseum u Los Angelesu ostat će zabilježen kao prvi teren na teritoriju Sjeverne Amerike na kojemu je nastupila nogometna nacionalna selekcija Hrvatske. U prijateljskom ogledu snage će u subotu odmjeriti s Meksikom.

Kako se radi o terminu izvan službenog kalendara Fife, izbornik Ante Čačić nije mogao računati na sve prvotimce, a dio predviđenih putnika zadesile su ozljede. Tako će u Sjedinjenim Američkim Državama dio igrača ubilježiti svoj debi za izabranu vrstu.  

- Dečki su se morali malo upoznati i nastojali smo iskoristiti ova četiri treninga kako bismo vidjeli na koji ćemo način funkcionirati. Igrači su sretni i ponosni što imaju priliku odjenuti hrvatski dres, odigrati međunarodno značajnu utakmicu - našu prvu na sjevernoameričkom tlu - pred velikim brojem i meksičkih i hrvatskih gledatelja i svi će se podrediti momčadi te učiniti sve za dobar rezultat - sažeo je izbornik uoči utakmice.

Reprezentaciju će predvoditi provjerena imena poput vratara Lovre Kalinića, braniča Tina Jedvaja i napadača Duje Čopa.

- Oni iza sebe imaju utakmice pred ovakvim auditorijem i već su sudjelovali u reprezentativnim akcijama te će kao stožerni igrači pomoći debitantima - naglasio je Čačić.

- Očekujem dobru nogometnu predstavu, punu angažmana, nakon koje ćemo moći biti zadovoljni. Kemija je uvijek prisutna u hrvatskoj reprezentaciji - dodao je.

Meksiko je u Los Angeles došao u najboljem sastavu i priprema se za odlučujući dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U posljednjem međusobnom srazu, na svjetskoj smotri u Brazilu, Meksiko je svladao Hrvatsku 3:1 i izborio drugi krug natjecanja.

- Meksiko je očigledni favorit, bit će kompletniji i nemamo baš dobar skor s njima, ali pobrinut ću se da svi naši igrači opravdaju poziv. Igrat će s posebnom strašću za reprezentaciju svih 90 minuta i stoga će Meksiku biti teško potvrditi ulogu favorita. U klubovima s pravom skreću pozornost na sebe i dokazuju da se kvalitetnim radom otvaraju vrata velike pozornice - kaže Čačić uoči susreta.

Utakmica u Los Angelesu počinje u 16:30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:30 po hrvatskom vremenu, u noći sa subote na nedjelju.

Komentara 1

SA
Sale7
00:06 28.05.2017.

i jedno 5-6 golova u našoj mreži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije