Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI PROTIVNICI

Evo protiv koga će hrvatski tenisači i tenisačice igrati u prvom kolu Wimbledona

ATP 500 - Queen's Club Championships
Andrew Couldridge/REUTERS
24.06.2022.
u 13:51

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom kolu ide na 52. igrača svijeta Amerikanca Mackenzieja McDonalda. S njim je jednom do sada igrao, na Australian Openu 2019., i tada je slavio.

Hrvatska tenisačica Jana Fett koja se u glavni turnir Wimbledona probila kroz kvalifikacije igrat će u 1. kolu protiv prve tenisačice svijeta Poljakinje Ige Swiatek, odlučeno je na ždrijebu trećeg Grand Slam turnira sezone.

Tešku protivnicu dobila je i Donna Vekić, koja će igrati protiv osme nositeljice Amerikanke Jessice Pegule. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj. Petra Martić također je dobila Amerikanku za protivnicu u 1. kolu, i to 37. tenisačicu svijeta Shelby Rogers. Martić je dva najbolja rezultata u Wimbledonu ostvarila 2017. i 2019. kada je stigla do četvrtog kola. 

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom kolu ide na 52. igrača svijeta Amerikanca Mackenzieja McDonalda. S njim je jednom do sada igrao, na Australian Openu 2019., i tada je slavio.

Borna Ćorić igrat će protiv 12. nositelja Argentinca Diega Schwartzmana. Bit će to njihov peti međusobni dvoboj, a zasad je rezultat u pobjedama izjednačen 2:2.

Branitelj naslova u Wimbledonu Novak Đoković svoj pohod na 21. Grand Slam naslov počet će protiv Južnokorejca Kwon Soon-woo, dok drugi nositelj Rafa Nadal u prvom kolu ide na Argentinca Francisca Cerundola, 42. igrača svijeta. 

Mlada španjolska zvijezda u usponu i peti nositelj Carlos Alcaraz na startu će se sučeliti s Nijemcem Jan-Lennardom Struffom.

Gledajući dalje u ždrijeb, ako budu uspješni, u četvrtfinalu bi se mogli susresti Đoković i Alcaraz, te Nadal i Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

Serena Williams, koja zbog ozljede nije odigrala pojedinačni meč godinu dana, u borbu za 24. Grand Slam naslov kreće protiv Francuskinje Harmony Tan, 113. na WTA listi. Ako ju prođe čeka ju Sara Sorribes Tormo, a u trećem kolu prošlogodišnja finalistica Karolina Pliškova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije