Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA ŠPANJOLSKA

Hrvatske košarkašice doživjele najveći poraz na europskim prvenstvima

Košarkašice (1)
Igor Kralj/Pixsell
18.06.2015.
u 23:35

Španjolska je pobijedila 97:42

Košarkašice Hrvatske (Slišković 11 koševa, Ciglar osam koševa i šest asistencija, Džankić osam koševa, Tikvić sedam koševa, pet skokova, Begić šest koševa, sedam skokova, Mazić šest koševa) upisale su svoj drugi najteži poraz u povijesti nastupa na europskim prvenstvima. U prvoj utakmici drugog kruga na EP-u u Mađarskoj, izabranice Braslava Turića izgubile su od Španjolske, aktualnih svjetskih viceprvakinja, sa 52:97 (13:24, 11:20, 10:18, 18:33).

Rekordan poraz ostaje onaj iz 2001. godine kada nas je Francuska pobijedila sa 46 koševa razlike (40:86). No, nakon tog poraza naše djevojke su na kraju došle do petog mjesta i kasnije su izborile i nastup na Igrama u Londonu. Ne bi imali ništa protiv takvoj scenarija i ovaj put.

Ovaj poraz smo ionako znali da će se dogoditi. Sada preostaju utakmice sa Litvom (subota) i Slovačkom (ponedjeljak). Moramo pobijediti obje ukoliko se želimo ugurati u četvrtrfinale. Planove nam je malo poremetila Litva koja je neočekivano pobijedila Rusiju (78:74), dok je u trećoj utakmici naše skupine Srbija jedva svladala Slovačku (76:74).

- Nema druge nego se nadati da ćemo drugi krug završiti sa dvije pobjede. Nažalost, bojim se da nam kapetanica Jelena Ivezić neće moći pomoći. Probala je jučer trčati, ali nije išlo. Zglob je i dalje jako boli – rekao je izbornik Turić.

Poredak: Španjolska 3-0, Rusija 2-1, Srbija 2-1, Slovačka 1-2, Litva 1-2, Hrvatska 0-3.

>> Hrvatske košarkašice svladale Veliku Britaniju i prošle u drugi krug

Foto: Alcatel

Komentara 3

MA
maxxxx
06:59 19.06.2015.

rezultat je bio 95-52, dva puta ga napisete i oba puta krivo

Avatar Glina74
Glina74
06:05 19.06.2015.

Sada će Ministar Ostojić da se veseli i likuje da je postigao cilj da Hrvatska gubi zbog njegovoga potpisa na putovnicu od one Amerikanka da ne može da igra za Hrvatsku to su vam Hrvatski Ministri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije