Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL

Europski kup dobar je za nastavak turističke sezone...

Judo
Foto: VL
14.10.2015.
u 22:50

Grad pod Srđem došao je u društvo Londona, Züricha, Malage i Bratislave

Da bi promocija i veličina događaja otišla korak dalje, pobrinulo se Filatelističko društvo Dubrovnik i Filatelistički klub Zagreb u suradnji s domaćinom, Judo klubom Dubrovnik 1966, koji su inicirali i pripremili prigodni poštanski žig u povodu Europskog džudo kupa.

Žig će se upotrebljavati u dubrovačkom poštanskom uredu 20108 Dubrovnik. To znači da će sve poštanske pošiljke, potvrde i poštanske marke moći biti poništene ovim žigom na dan upotrebe (16. listopada).

Poznata navijačka pjesma iz vaterpolskog svijeta "Tres, tres, trese se ko u Juga dirne" mogla bi nadolazećeg vikenda imati nešto drugačiji tekst.

Naime, Dubrovnik je u subotu 17. i nedjelju 18. listopada domaćin Europskom džudo kupu za seniore. Dvoranom Gospino polje moglo bi odzvanjati "Tres, tres, trese se ko u džudo dirne", a prema zanimanju Dubrovčana dvjestotinjak džudaša iz 18 država borit će se pred dobro popunjenim tribinama.

Dvjestotinjak natjecatelja

– Poznato je kako je, uz VK Jug i vaterpolo, velik broj poznatih i uspješnih dubrovačkih sportaša došao upravo iz džuda – kaže dubrovački dogradonačelnik Željko Raguž najavljujući Europski kup, jedan od 12 turnira iz Europskog Toura.

Dubrovački džudo turnir na razini je teniskog ATP Zagreb Indoorsa, koji je nažalost otišao iz Hrvatske u Bugarsku. S druge strane Europski kup tek je stigao u Dubrovnik, čime je grad pod Srđem došao u društvo Londona, Züricha, Malage i Bratislave.

– Gradu Dubrovniku važan je Europski kup i zbog produženja turističke sezone – zadovoljno je ustvrdio Raguž imajući na umu da uz dvjestotinjak natjecatelja dolazi i velik broj trenera, fizioterapeuta i organizacijskog osoblja, koji će u barem četiri dana, koliko će boraviti u Dubrovniku, donijeti dodatnu promociju i financijsku korist.

Nije džudo nepoznanica u Dubrovniku, dapače. Nakon Svjetskog kupa 1989. godine u Dubrovniku je 1990. godine organizirano Europsko ekipno prvenstvo, a 1997. i Svjetsko vojno prvenstvo. Najbolja je dubrovačka sportašica već tri godine zaredom džudašica Ivana Šutalo (više od 78 kg), koja je 2014. osvojila zlatnu medalju na Europskom ekipnom prvenstvu za juniore.

Upravo bi dubrovački Europski kup trebao biti odskočna daska za što bezbolniji i kvalitetniji prelazak hrvatskih juniora u seniore. Tog skoka sjeća se dobro i Barbara Matić, zasigurno prvo ime turnira, ujedno i dvostruka svjetska juniorska prvakinja.

– Sjećam se nastupa u Dubrovniku dok sam bila mlađa (op. a. sada ima 21 godinu). Uvijek je bio užitak nastupati u gradu pod Srđem – rekla je Barbara Matić, koja nakon Dubrovnika nastupa u Abu Dhabiju, Južnoj Koreji i Kini.

Nastup u Dubrovniku imat će posebnu težinu jer je nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sve bliži te će dvorana Gospino polje biti svojevrsni pozdrav s domaćom publikom.

Besplatan ulaz

– Vraćam se nakon ozljede, sada se osjećam dobro i zaista se veselim Dubrovniku – ustvrdila je Matić te pozvala sve Dubrovčane da dođu na Europski kup, pogotovo ako se uzme u obzir da je ulaz besplatan.

Domaćinstvo tako jakog turnira za JK Dubrovnik 1966 svojevrsna je najava jubileja:

– Europski kup odlično se uklapa i u značajnu obljetnicu JK Dubrovnik 1966 koji 2016. godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja – istaknuo je dogradonačelnik Raguž.

>>I treća medalja za Hrvatsku! To je ekipno srebro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije