Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJESI U BAKUU

Europske igre: Srebro za buduću doktoricu znanosti

jelena kovačević (1)
Tomislav Mesić
13.06.2015.
u 20:12

Jelena Kovačević, 30-godišnja Opatijka, uz velika odricanja u sportu, intenzivno uči na poslijediplomskom studiju

Prvu hrvatsku medalju na prvim Europskim igrama osvojila je buduća doktorica znanosti, 30-godišnja Opatijka Jelena Kovačević, a odmah iza nje kolajnom se okitila još jedna karatašica, apsolventica KIF-a Ana Lenard. U borbi za treće mjesto ona je deklasirala Slovenku Ristić (6:0), a za utjehu joj može biti da je prvakinjom postala Francuskinja Ignace od koje je tijesno izgubila u polufinalu (0:1).

Nakon što je u polufinalu pobijedila Španjolku Garciju (2:1), zaradivši bod u posljednjoj sekundi, Kovačević je na isti način izgubila u finalu od Francuskinje Thouy (1:2) pa je na medaljaškom postolju svoje srebro preuzela u suzama. Što zbog propuštene prilike za zlato, no čini se više zbog oproštaja od natjecateljskog karatea jer pred njom su trenerske i akademske obveze. U Bakuu Jelena je zablistala baš kao i kada je bila europska prvakinja (dvaput) ili svjetska doprvakinja. Sa šest europskih i dvije svjetske medalje te pobjedom na Svjetskim borilačkim igrama Jelena je najtrofejnija hrvatska karatašica svih vremena.

Da je priznaje cijeli karataški svijet, dokaz je i kamp koji je sama organizirala u Opatiji. Jelena već neko vrijeme vodi vlastiti karate-klub No-Kachi, a njeno umijeće prenošenja znanja primijetile su i vrhunske inozemne karatašice.

– Bio je to prvi ženski međunarodni kamp na svijetu, a došlo je 30-ak cura iz 15 zemalja koje su se pripremale za Europske i Panameričke igre.

Ono zbog čega ovoj diplomiranoj ekonomistici treba odati jednako vrijedno priznanje jest njena akademska karijera.

– Na poslijediplomskom sam na International University u Moskvi, a tamo bih voljela i doktorirati.

Prvog dana Igara prvu pobjedu izborili su naši vaterpolisti (ovdje nastupa selekcija U17) koji su nadvisili Turke (17:6), dok su odbojkašice (seniorke) doživjele prvi poraz. Bolje od njih bile su Srpkinje (3:0). U brdskom biciklizmu Andrea Kiršić osvojila je 21. mjesto, a Filip Turk 32., dok je triatlonka Sonja Škevin osvojila 34. mjesto.

>> Fantastičan dan hrvatskih karatašica: Prvakinja Lenard i debitantica Martinović u finalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije