Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL: skupine B i C

Europska liga: Izgubili Celtic i HSV

Mladen Petrić
Reuters
17.09.2009.
u 22:22

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić šesti je put ove sezone bio strijelac u europskim natjecanjima. U četvrtak je svojim pogotkom pomogao Rapidu da pobijedi HSV u 1. kolu skupine C Europa lige.

Bečani su sjajnom igrom na svome terenu s 3-0 slomili vodeću momčad njemačke Bundeslige, a Jelavić je bio strijelac za 2-0 u 44. minuti. Nakon ubacivanja s desne strane HSV-ov branič Jerome Boateng promašio je loptu, a na nju je na pet metara natrčao bivši napadač Hajduka i lakoćom poentirao.

Devet minuta ranije Rapid je poveo preko Steffena Hofmanna, a konačnih je 3-0 u 76. minuti postavio Christopher Drazan. Jelavić je ostao u igri do 86. minute, dok je Mladen Petrić za HSV odigrao cijelu utakmicu.

U drugoj utakmici skupine C Hapoel iz Tel Aviva je preokretom u drugom dijelu došao do pobjede protiv škotskog Celtica. Sjajnu formu iz talijanske lige, gdje ima tri pobjede u tri kola, Genoa je prenijela i na Europa ligu. U 1. kolu skupine B Đenovljani su s 2-0 bili bolji od praške Slavije pogocima Zapatera i Scullija u prvom poluvremenu. U sastavu Genoe nije bilo ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Ivana Jurića. Lille i Valencia su u drugoj utakmici skupine odigrali neodlučeno 1-1.

Europa liga, skupina B, 1. kolo:

Genoa – Slavija Prag 2-0 (Zapater 4, Sculli 39)

Lille – Valencia 1-1 (Gervinho 86 / Mata 78)

Skupina C, 1. kolo:

Rapid – HSV 3-0 (Hofman, 35, Jelavić 44, Drazan 76)

Hapoel – Celtic 2-1 (Vućićević 75, Lala 88 / Samaras 25)

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:35 17.09.2009.

Tko je pametniji, Hrvati ili Slovenci??? Riješite ovaj test i saznajte --------> http://hr.test-iq.com/#111706

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije