Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA SLAVILA

Nemanja Bjelica košem u posljednjoj sekundi šokirao Berlin!

Nemanja Bjelica
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.09.2015.
u 17:22

Završilo je 68:66 za Srbe, a presudio je ponovno Bjelica

Srbija nastavlja s pobjedama na Europskom prvenstvu i ovaj put srušila je domaćina skupine B – Njemačku. Bilo je 68:66, ali do pobjede su stigli 0.9 sekundi do kraja. Naravno, čovjek odluke bio je Nemanja Bjelica.

Utakmica je bila izjednačena do samog kraja i mogla je otići na obje strane, no trenutak inspiracije i malo sreće pomogli su najboljem strijelcu Srbije da ponovno bude junak, baš kao i protiv Španjolske. Ali ovaj put s moćnim njemačkim centrima nije se naskakao i nazabijao kao u prvom susretu pa je ostao na 12 poena i tri skoka.

Dirk Nowitzki pokazao je klasu i da još uvijek čini razliku na parketu, bez obzira na to što je sve bliže 40. godini života. Zabio je 15 i dodao deset skokova, a blizu njega bio je i Pleiss ss 15 poena i sedam skokova. Zabio je i Schröder 11, uz šest asistencija. Kod Srba nitko osim Bjelice nije bio dvoznamenkast i ovaj put nisu bili toliko dominantniji u skoku (40-36) i u šutu iz igre – imali su 36,9 posto, a Njemačka 39,7 posto.

Sigurno će Nijemci žaliti za promašajem Schrödera u posljednjoj minuti jer prošao je i išao na polaganje, ali stajalo ga je dva poena to što je napravio pogrešku kao da nije prošao školu košarke. S lijeve strane odlučio je završiti desnom rukom i tako je izgubio dovoljno na brzini da Bjelica vrhom prsta dodirne loptu i spriječi koš. A prije toga kod vodstva 62:59 za domaće je Erceg zabio tricu, jedinu koju je opalio na susretu.

Ali isto tako je kod 66:63 za Srbiju zabio tricu Schaffartzik nakon asistencije Nowitzkog. Ostalo je 23.6 sekundi do kraja i Njemačka je iskoristila činjenicu da ima dva prekršaja "fore" prije bonusa. Na 6.7 i na 3.7 do kraja su činili napade i rascjepkali igru Srbije koju je potom tijekom minute odmora posložio izbornik Saša Đorđević. Bjelici je ostavljeno previše prostora i on je zabio s poludistance jednom rukom, kao da zabija "zicer".

U posljednjih 0.9 sekundi Nijemci ipak nisu mogli složiti neku konkretniju akciju te im je izmaknula pobjeda koja bi im itekako mnogo značila u skupini gdje ih još čekaju favorizirani Španjolci, opasni Talijani i Turci.

REZULTATI:

Skupina A

Poljska – Rusija 82:79
Finska – Izrael 66:79
BiH – Francuska 54:81

Skupina B

Srbija – Njemačka 68:66
Island – Italija 64:71
Turska – Španjolska 77:104

Skupina C

Nizozemska – Makedonija 71:78
Slovenija – Gruzija 79:68
Grčka – Hrvatska 72:70

Skupina D

Estonija – Belgija 55:84
Latvija – Litva 49:68
Ukrajina – Češka 64:78

>> Srbija pobjedom protiv Španjolske potvrdila da ide po zlato!

Komentara 44

Avatar germanikus
germanikus
10:47 07.09.2015.

čarapan ........Njemački ti je na zavidnoj razini!Ne znaš napisati tri riječi bez greške!

Avatar germanikus
germanikus
10:42 07.09.2015.

Gledao sam Srbiju protiv megajake Njemačke i mogu reći da bi bilo pametno Srbiji odmah dodijeliti zlatnu medalju!Šalu na stranu ibudimo realni ako je to košarka što je Srbija pokazala protiv Nijemca onda se mogu samo nasmijati!Naročito mi sedojmio onaj Srbin ...tupavac bradonja od dva metra i pedeset i solikan kao slikovnica ....još uvijek se smijem kako taj baulja po terenu!Hrvatski igrači su za tu skupinu slijepaca izmislili košarku!

MP
mparac3
06:18 07.09.2015.

Cemu velicane Srbije? Velika vecina nas Hrvata navijala je za Njemacku..... A i nije (valjda) Vecernji list srpski Blic, Politika.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije