Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi u dinamo

Etto: Sammira bole zvižduci i laž da se u repki prodaje

'19.08.2010., Gyori ETO FC Stadion, Gyor - Prva kvalifikacijska utakmica za ulazak u UEFA Europsku ligu Gyor - Dinamo. Oelilton Araujo Dos Santos, Etto.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
20.06.2013.
u 09:48

PRIJATELJI Ne slažem se s mnogim stvarima koje je Sammir radio, no on je genijalac - kazao je Etto

Nakon što je dvije i pol godine proveo u grčkom PAOK-u iz Soluna, hrvatski Brazilac Etto (32) želi se vratiti u Dinamo.

– Ne vraćam se više u Grčku, ugovor mi je istekao i povratak u Maksimir svakako mi je najzanimljivija opcija. Povratak u Dinamo mi je veliki san, ovdje sam napravio prve europske korake i to neću nikad zaboraviti. Dinamo je moj klub, opet će se boriti za Ligu prvaka i to bi svakako za mene bio veliki izazov, a vjerujem da i te kako mogu pomoći plavima. Istina, još nisam kontaktirao s klupskim čelnicima, ali nadam se da ćemo ovih dana razgovarati. Nikad ne bih mogao odbiti Dinamovu ponudu, u Maksimiru sam proveo krasnih pet godina i želim se vratiti – rekao nam je Etto, s kojim smo razgovarali u jednom zagrebačkom kafiću.

Sezona je bila dobra

Etto o grčkim danima kaže:

– Bilo je dobro, zadovoljan sam. Prva je sezona bila malo teža, jer je klub bio u financijskim teškoćama, no poslije je sve došlo na svoje, a zadnjih pola godine, nakon što je klub kupio biznismen ruskog podrijetla Ivan Savinis, PAOK funkcionira na najvišoj razini. Na kraju smo završili na drugome mjestu i dohvatili kvalifikacije za Ligu prvaka – kaže Etto.

Jesu li vas u PAOK-u htjeli zadržati?

– Jesu, ali nisam bio zainteresiran. Ne odgovara mi taj grčki mentalitet, uvijek se želim za nešto boriti, ali oni sve to olako shvaćaju, svejedno im je jesu li prvi ili deseti! Da PAOK nije imao devet stranaca, nikad ne bi bio u vrhu ljestvice! Jednom su, nakon našeg poraza, ljutiti navijači ušli u svlačionicu, strancima su rekli "sve je u redu, vi ste svoje odradili kako treba, svaka vam čast", a postrojili su domaće igrače i održali im gadno predavanje! Inače, kvaliteta grčke lige strahovito je pala, ekonomska se kriza i te kako odrazila na nogomet u Grčkoj.

Imate li ponuda? Biste li se vratili u Brazil?

– Imam nekoliko mogućnosti, do kraja lipnja odlučit ću se gdje ću nastaviti karijeru. Zvao me jedan trener koji me trenirao u Brazilu, no ipak bih radije ostao još koju sezonu u Europi prije povratka u Brazil. Najradije bih se, ponavljam, vratio među plave.

Hrvatska će na SP

Dinamo je u kontaktima s Portugalcem Ivanom Pintom, koji igra na vašoj poziciji. Znate li kakav je igrač?

– Ne, nikad ga nisam gledao.

Etto je pratio Hrvatsku u kvalifikacijama, bio je na utakmici u Skoplju protiv Makedonije, kao i u Zagrebu protiv Škotske...

– Ne treba paničariti, Hrvatska sigurno ide u Brazil.

Vaš prijatelj Sammir doživio je na utakmici sa Škotima ružne trenutke, zviždalo mu se s tribina.

– Mi smo prijatelji. Sve je to loše za njega. Iako se nisam složio s mnogim stvarima koje je radio, jako ga volim jer je igrački genijalac! Da je Hrvatska pobijedila, nitko mu ne bi zviždao.

Je li vam se Sammir požalio nakon utakmice?

– Naravno. Najviše ga boli što ljudi misle da igra za reprezentaciju zato da bi se bolje prodao. A on tako ne razmišlja, on je dobar dečko i pokušava dati sve od sebe, kako bi drugi dan bio na naslovnicama. Nije mu važno koliko zarađuje i hoće li otići u inozemstvo, najsretniji je kad zabije gol ili asistira, uvjeravam vas u to.

Sezona u Dinamu sa Sammirom?

– Bio bih najsretniji čovjek kad bi se to ostvarilo – iskren je Etto.

utakmice odigrao je bivši Dinamov nogometaš Etto u dvije i pol godine koliko je proveo u solunskom PAOK-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije